X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rotterdam door de eeuwen heen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 08-12-2010
Auteur: Berto
Rotterdam kreeg in 1340 stadsrechten. De stad heeft een geschiedenis van al meer dan 9 eeuwen. In 1028 werd de stad al vermeld in allerlei boeken en wel onder de naam Rotta. Pas nadat in 1872 de Nieuwe Waterweg werd geopend ging de stad behoorlijk groeien. Rotterdam is nu uitgegroeid tot een prachtige stad en is de tweede stad van Nederland na Amsterdam.

Geschiedenis van Rotterdam

In 1164 is Rotterdam overstroomd omdat het toen nog niet beschermd was door dijken. Rotterdam was er tijdelijk niet meer. De bewoners konden pas rond het jaar 1250 terugkeren toen er dijken waren aangelegd. De groei zat er meteen er redelijk in zodat Willem de vierde in 1340 de stadsrechten aan Rotterdam kon geven.
De handel werd in Rotterdam al snel behoorlijk belangrijk. Er was in die tijd ook al een natuurlijke haven in de uitmonding van de Maas.
Nadat Napoleon (Franse overheersing) in 1813 uit Nederland werd verdreven groeide de stad nog harder. In 1811 waren er 55060 inwoners en in 1840 waren er al 80000 inwoners. In 1870 werd de groei nog explosiever omdat er havens werden gebouwd en vele tienduizenden trokken vanuit het platteland naar de stad om daar te gaan wonen en werken.
Tussen 1870 en 1920 groeide het inwoneraantal van 120000 naar meer dan 500000 inwoners. Rotterdam was volgebouwd dus werden gemeentes als Delfshaven, Charlois, Kralingen, Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en nog vele andere gemeentes bij Rotterdam gevoegd. Zo konden er weer veel woningen bijgebouwd worden want die waren hard nodig. Tot die tijd leefden er hele grote groepen mensen in de kleine binnenstad wat ziektes tot gevolg had.
Tussen 1866 en 1872 wordt de Nieuwe Waterweg gegraven. Dit is een directe vaarverbinding met de Noordzee tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Dit heeft de stad geen windeieren gelegd want in deze periode is de stad echt uitgegroeid van een gewone gemeente tot een absolute wereldstad met veel hoogbouw en een haven die belangrijk is voor heel Europa en zelfs voor de hele wereld. De haven is nog steeds groeiende en trekt natuurlijk steeds meer werkgelegenheid.
Rotterdam is in de Tweede Wereldoorlog getroffen door een bombardement. Vrijwel het hele centrum is tegen de vlakte gegaan maar dit is niet meer te zien omdat Rotterdam een echte werkstad is gworden en er overal allerlei hoogwaardige futuristische gebouwen zijn neergezet. Rotterdam kan zich meten met andere wereldsteden. Wie kent de Euromast van 185 meter hoog niet of de kubuswoningen, de kuip (Feyenoord), de wolkenkrabbers, woontorens en de vele prachtige bruggen als de Erasmusbrug.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl