X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


The US of A, nog altijd land van hoop?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 05-10-2010
Auteur: Carina03
Obama wil terug naar de tijd dat alles goed was in Amerika. Dat mensen er weer van dromen om naar het land te gaan en daar een nieuw leven op willen bouwen. Maar hoe goed is Amerika nu eigenlijk of hoe goed is het ooit geweest?

Welkom

Hoe welkom ben je in Amerika? Honderden worden elk jaar aan de grenzen doodgeschoten zodat ze niet illegaal het land in kunnen komen. Eet je geen varkensvlees dan wordt je gedegen nagetrokken want je zou wel eens een terrorist kunnen zijn, laat staan dat je een Arabisch klinkende achternaam hebt. Een andere kleur is een groot probleem als je niet toevallig een ster bent. De sociale onzekerheden en met name de vrije wapenwet zorgen voor veel ellende in het land. In deze tijden van economische crisis kun je de ellende voor de mensen die er al wonen alleen maar vergroten. De huizen worden tegen grondprijzen verkocht, maar wil je een huis waar een gezin uit is gezet dat nu op straat of in een auto woont? Er is een grote werkeloosheid, hoe dankbaar zal de bevolking zijn als jij als buitenstaander wel een baan krijgt?

De tijd van toen

Is in Amerika vooral nog in het Zuiden te vinden waar doodstraf soms nog bestaat, waar je jezelf mag beschermen met een wapen en waar nog altijd een verborgen klu-klux-clan actief is. Waar de rijken, steeds rijker worden en de armen armer. Een Amerika waar hele bevolkingsgroepen uitgesloten worden omdat ze de verkeerde nationaliteit, het verkeerde geloof, de verkeerde kleur of foute seksgezindheid hebben. Iedereen dacht dat Barak Obama de ommekeer zou brengen, vooral de zwarte bevolking kreeg hoop en vertrouwen in een betere toekomst. Wat is de tussenstand?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl