X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Australie, (met puntjes op de e)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 01-10-2010
Auteur: Carina03
Australie is een vergestrekt land dat hoofdzakelijk bewoond wordt aan de kuststreek. De meeste mensen denken bij Australie aan het Great Barrier Reef en de Flying Doctors maar Australie is zoveel meer.

Flora, fauna en de mensen

Australie is heel anders dan Nederland, hoewel we veel van de flora en fauna nu ook in ons land tegen beginnen te komen. Ik heb zelfs de kangaroopaw ofwel het kangoeroevoetje hier in de bloemenwinkel gezien. Wat we hier gelukkig niet hebben zijn de vele aantallen giftige dieren die Australie kent en die met regelmaat in de dorpen en steden komen. Australie is een warm land met relatief warme winters maar ook zij merken de verschuiving van het klimaat, zo is er al sneeuw geweest in Queensland en zijn er al verschillende malen steden overstroomd. In Australie hebben de meeste mensen koophuizen, iets wat men hier ook wil inbrengen. Het gevolg is dat veel mensen moeten huren via particulieren en hierdoor nooit een eigen vaste plek krijgen omdat dit altijd tijdelijke huurcontracten zijn. Bovendien stellen veel huiseigenaren de regel in, geen dieren of kinderen. Mensen met een laag inkomen komen vaak terecht op een caravanpark.

Europa in een land

Als je van Noord naar Zuid rijdt, niet alleen langs de kust maar ook een stukje binnenland dan kom je heel Europa tegen in een notendop. De verschillende Staten en gewesten van Australie zijn gebouwd, en hebben de natuur als landen in Europa. Een grote oorzaak hiervoor is vast te vinden in de grote emigratiestroom die in de vijftiger- en zestiger jaren heeft plaatsgevonden. De mentaliteit van de bevolking is niet te vergelijken met de mentaliteit hier. De meesten werken de hele week met maar een doel voor ogen, alles weer uitgeven in het weekend. De ziekenzorg zoals wij die hier kennen is ook niet te vinden in het land down under. Verzekeren kost veel geld en daarom doen veel Australiers dit dan ook niet, het is geen verplichting. Het risico is wel dat je als er iets ernstigs gebeurt veel ziekenhuizen voorbij moet rijden omdat je jezelf dan alleen kunt laten behandelen in "the free hospital". De Aboriginals zijn de originele bevolking van Australie, zij tellen zelfs nu nog steeds tot the outcast. Een Aboriginal wordt gewantrouwd en gezien als tweedehands bevolking. Verjaagd in je eigen land, hoe moet dat voelen?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl