X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Dromenvangers

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 27-04-2010
Auteur: Carina03
Veel inheemse volkeren geloven in de kracht van de dromenvangers. In de zogenaamde beschaafde wereld duiken ze ook steeds vaker op. Is het geloof of bijgeloof?

De basis van de dromenvanger

Wordt gemaakt uit een wilgentak, natuurlijk touw, veren en stenen. Dat de dromenvangers bij ons niet altijd werken komt omdat bij ons alles mooi moet zijn heeft een Aboriginal me eens verteld. Misschien heeft hij wel gelijk. Wij kopen ze het liefst kant en klaar en als het kan ook nog in felle kleuren. Elk deel van de dromenvanger heeft zijn eigen doel. De hemel is bezaaid met goede en slechte dromen. Deze dromen zijn een richtingaanwijzer in ons leven en dus is het tegenhouden van de slechte dromen belangrijk. De slechte dromen worden gevangen in het web en spatten uit elkaar in het ochtendlicht. Het gebruik van natuurlijke materialen is belangrijk omdat deze elk hun eigen taak hebben in het universum en hun krachten delen met het bovenaardse.

De gift van geluk en liefde

De dromenvanger wordt bij de inheemse volkeren meestal gegeven als geboortegeschenk. Op de goede plaats gehangen beschermd de dromenvanger het kind tegen kwade invloeden uit de geestelijke wereld. Indianen geloven dat de dromenvangers een hulpstuk zijn van de overledenen die om je heen zijn en je door middel van de dromenvanger proberen te beschermen. Zij gebruiken in plaats van touw pezen en daarbij stukjes bont om de nodige warmte te geven. De dromenvanger moet zo gehangen worden dat hij boven het bedje hangt en in de morgen het eerste ochtendlicht kan vangen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl