X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Belgische land

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 19-04-2010
Auteur: Carina03
Als je vraagt aan Nederlanders om dit te omschrijven krijg je altijd slechts een deel van het land voorgeschoteld, Vlaanderen we vergeten gewoon dat op het grondgebied ook nog de Frans- en Duitstalige een gebied bewonen.

Geschiedenis en cultuur

Zou dit komen omdat Vlaanderen heel vroeger een deel van Nederland was, wat zou er gebeurt zijn als de Spanjaarden ons toen niet gescheiden hadden? De provincies Vlaams-Brabant en Vlaams-Limburg sluiten naadloos aan op ons eigen Brabant en Limburg. Wat zou het zuiden van het land groot geweest zijn als Alexander Farnese in zijn eigen land was gebleven. Het gemoedelijke en bourgondische zie je in Vlaanderen terug. De tweedeling is groot in het land, wat zou er gebeuren als Vlaanderen inderdaad besluit zich af te scheiden van de rest, onstaat er dan echt een Vlaanderenland zoal Raymond van 't Groenewoudt bezingt of sluiten ze zich aan bij Nederland zodat er een heel groot Zuidelijk Nederland ontstaat, of eigenlijk weer herenigd wordt.

Economisch gezien

Zou het meer dan goed zijn voor de twee gebieden die het in deze tijd niet slecht doen maar samengevoegd de boventoon zouden gaan voeren. De culturen tussen het Katholieke Nederlandse Zuiden en de Vlamingen zijn gelijk, net als de taal. Zelfs de dialecten lijken op elkaar. Het gerucht gaat dat de Vlamingen niet zo gecharmeerd zijn van de Hollanders, of ze daarmee heel Nederland bedoelen of het gebied boven de rivieren waar de Hollanders wonen is niet bekend. Voor de Vlamingen zijn dat natuurlijk de Wallonen van Nederland. In Nederland is 77% voor het samenvoegen van de provincies, of het grootste deel van die procenten in het Zuiden woont is ook niet bekend. Hoe gaan we het gebied noemen, naar welk land wordt het vernoemd en zou Vlaanderen dan zijn eigen identiteit in moeten leveren? We kunnen natuurlijk ook Nederland in naam opsplitsen, boven de gebieden wonen al de "Ollanders" dan maken we er onder de rivieren de VlaBraLimen van.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl