X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kijk uit voor die neger

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+12
  Goed artikel ( +14 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Isaac Isaac Auteur op infoyo sinds
25 December 2009


Bekijk het profiel van Isaac
Datum: 13-01-2010
Auteur: Isaac
Dit stuk gaat niet over de titel die je hier boven zie "Kijk uit voor de Neger" maar vooral over het feit dat mensen snel oordelen zonder te beseffen dat het eigenlijk allemaal voor niets nodig is. Stel dit vraag aan een kind die pas geboren is wat voor kleur hij of zij heeft wedden da je geen antwoord zal krijgen of beter u kind kom thuis en zeg mama ik heb een nieuw vriend en die heet Mohammed. Hoe reageer de meeste mensen daarom. Wel lees even eens dit verhaal hieronder en als u vragen heb over dit artikel aub aarzel niet en stuur me gauw terug.

De winkel

Een kleine Afrikaanse jongen is op stap met zijn mama in de stad en plots is mama spoorloos en nergens meer te vinden. Het jongetje gaat dan opzoek naar mensen die hem eventueel willen helpen maar kent helaas het taal niet. Hij stap even verder in de straten in hoop zijn mama te vinden maar helaas hij vindt haar niet. Ondertussen is mama dan ook aan het zoeken naar Djembi haar lieve zoontje. Ze vraag aan mensen of ze een zwarte jongen hebben gezien met een foto van Djembi en een omschrijving van zijn kleding. Telkens als de vrouw iemand tegenkwam had de persoon geen tijd of moest ze van haar niets weten omdat ze denken dat ze bedelde met de foto in haar hand. Ze neemt dan een goede oplossing omdat het toch donker begon te worden en bel de politie. Ze vertelde aan de telefoon da ze haar zoon verloren is van 4 jaar en dat het jongentje niet echt de taal goed beheerst. De politie gaf haar een raad en vroeg haar te wachten waar ze stond en dat ze direct bij haar gingen zijn. Het jongetje is nu heel moe en niemand wil hem helpen en hij heeft honger. Hij stap een winkel binnen en nam een koekje en ging aan de kassa staan met haar muntstukken in zijn handen. Hij huilde bijna toen de man aan de kassa het koekje van zijn handen nam en hem als dief uitschelde en hem naar buiten trok. Kom hier niet meer en als je nog eens naar binnen durf komen zal ik de politie bellen. Het enige woord dat de jongen hoorde en begreep was: “De politie” en hij werd plots bang want een politie was voor hem echt vreedzame mensen met wapens. Het jongetje stap verder en kom een Afrikaanse man tegen en begon spontaan tegen hem te spreken in zijn eigen taal. Gelukkig begrijp die man hem en bood hem hulp aan. Hij nam zijn hand en wandelde met hem terug en zei da hij niet moest huilen en dat hij zijn mama zal vinden. Nu is de politie aangekomen bij de mama en ze volgen de weg sturen in groepjes van 4 rond en zoeken naar het jongetje. Even verder in zo een kilometer verder komen 5 agenten een Afrikaanse man tegen met het omschreven jongetje. Het kind was aan het huilen van de honger en zal erg zo erg uit. De politie nam direct een actie en riep stop, stop, halt….. terwijl deze Afrikaanse man gewoon door ging. Een van hen riep dan uit “Neger stop! Laat die jongen gaan”. Djembi is bang en zie de politie naar hen toelopen. Hij trok aan de mauw van de man maar hij was zo druk bezig met het zoeken naar Djembi’s mama. Die man begreep er niets van en wou aan de hand van een foto die hij van Djembi kreeg om zijn lieve mam te vinden te voorschijn te halen en werd zonder pardon neergeschoten.

Cognitieviteit

We zijn allemaal geboren en opgevoed met het zegje " nooit praten met vreemden of nooit meegaan met vreemden". Klop dat? Het is ons allemaal wel eens opgekomen om de weg te vragen als we ergens vast zitten of de weg niet weten maar aan wie vragen we dan altijd de weg? Aan een vreemde. Toch vreemd, vindt u niet? Waarom zijn we zo bang van dingen die we niet kennen maar toch een verkeerd beeld van schetsen? Overal in onze wereld heb je rassen die minderwaardig bevonden worden doordat ze anders zijn of anders uitzien. We concluderen door onderzoek dat bijna niemand problemen heeft met het helpen van een persoon die de weg vraag (maar hebben ze gezegd over welk personen dit onderzoek gedaan werd en op welk manier?), ze zeggen dan; “Ik heb persoonlijk geen moeite met een “vreemde” persoon te helpen als de persoon me de weg vraag.” Wel dat hoor ik toch vaak van mensen, maar de eerste indruk dat je iemand voor u krijg me een andere afkomst telt nu in ons maatschappij toch wel ver mee. Ik heb zelf meer dan 100 keer voor personen gestaan om een vraag te stellen waar ik de bus kan halen en de meesten hadden geen tijd of keken zelfs niet naar mij omdat ze misschien effectief geen tijd hadden of misschien liever niets te maken wouden hebben met mij als persoon. Ik ben ervan overtuigd dat als dit verhaal anders was en dat de rollen omdraaide dat een Blanke vrouw haar zoon zocht die Johann heete in een marktplaats in een Afrikaans land dat iedereen graag zou willen helpen zoeken naar Johann's mama. Ik wil niet zeggen dat Afrikanen uniek zijn maar we hebben wel een geheimpje en dat is van ons geboorte al ingetatoeëert voor ons hersenen dat “onder de huid van elke mensheid is bloed en dat bloed delen we en niet de uiterlijk” That’s a cover. En voor je iemand oordeel moet je eens proberen van de persoon te houden. Als het luk zal je niet snel oordelen zo niet zet uzelf in de plaats van de persoon. Denk gewoon even aan het verhaaltje want dit is echt gebeurt en het gebeurt nog erger dan dit. Blijf lezen en als er vragen zijn aub niet aarzelen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl