X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Belgische taal?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 12-08-2010
Auteur: Carina03
Ja, dat kun je wel horen. Duidelijke zachte g en een r die maar amper opvalt, jij praat echt Belgisch. Fout, fout en nog eens fout.

Onze Zuiderburen

Ik ben dol op het Belgische volk, ik vind het een bijzonder aangenaam en gastvrij volk. Dat mensen denken dat ik daar vandaan kom vind ik helemaal niet erg. Maar voor al diegenen die het nog niet wisten de Belgische taal bestaat niet. Ik neem aan dat jullie dan Vlaams bedoelen en daarmee ook het Vlaamse volk. Er worden drie talen in het land gesproken, Vlaams, Waals en Duits. Met de Duitse kant wordt BelgiŽ eigenlijk maar amper geassocieerd. De Walen spreken Frans en net als de Vlamingen hebben wij maar weinig met dit deel dat van ons uit gezien meer zuidelijker ligt. De Vlamingen sluiten vooral in de grensgebieden qua taal bijna naadloos aan op Brabant en Limburg. Gek is dit niet omdat wij vroeger een gebied waren.

U is normaal

Wij willen ons nog wel eens ergeren als de Vlamingen u blijven zeggen terwijl men al tientallen keren gezegd zeg maar jij. Accepteer het u gewoon, in een groot deel van Vlaanderen is het heel normaal om u te zeggen, zelfs tegen familieleden, gezinsleden en de allerbeste vrienden. Als Brabantse heb ik al diverse keren te horen gekregen dat ik vast uit BelgiŽ kom. Ikzelf kan er wel om lachen als ze denken dat ik Belgisch spreek. Of de Belgen hier wel altijd zo blij om zijn weet ik niet. Ik weet wel dat er geen enkele taalcursus te vinden is die je wegwijs kan maken in de Belgische taal.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl