X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Arabische taal

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 30-09-2009
Auteur: Yellow
Arabisch staat op de 5e plaats van de meest gesproken talen ter wereld. Meer dan 200.000.000 mensen spreken Arabisch als eerste taal en nog eens 20.000.000 mensen hebben Arabisch als tweede taal.

Soort taal

Soort taal Het Arabisch is een Semitische taal, net zoals het Hebreeuws en Aramees. De taal bestaat uit vele verschillende dialecten, waarvan sommige onbegrijpelijk zijn voor elkaar.Terwijl iedereen zijn eigen regionale dialect heeft, gebruikt iedereen een officiŽle vorm van het Arabisch. Beter bekend als klassiek of literair Arabisch. Dat is de taal waarin de Koran geschreven is en wordt door de meeste Arabieren als de ware taal gezien, terwijl lokale variaties als regionale dialecten worden gezien.
Dit maakt het wel mogelijk, dat mensen uit verschillende regioís toch met elkaar kunnen communiceren. Veel mensen kunnen dan ook omschakelen van hun eigen plaatselijke dialect naar het officiŽle Arabisch.

De Koran

De Koran Het is moeilijk om de Arabische taal los te zien van de heilige teksten uit de Koran of om de Koran te scheiden van het Arabisch. Nog niet zo lang geleden werd het idee om de Koran te vertalen in een andere taal gezien als godslasterlijk. Veel moderne moslims denken, dat het wel goed is om de Koran in andere talen te vertalen, maar dat alleen het Arabisch de gedachte uit de tekst goed weer kan geven. Hoewel het Arabisch dus verweven is met de Islam zijn er wereldwijd toch niet zoveel mensen, die vloeiend Arabisch spreken. De meeste mensen kennen een deel van de taal, zoals vroeger de katholieken een aantal woorden en begrippen uit het Latijn kenden. Bepaalde belangrijke zinnen uit de Koran worden uit het hoofd geleerd en daarna vertaald, zodat men weet wat men geleerd heeft.

Waar spreekt men Arabisch

Waar spreekt men Arabisch
Arabisch wordt in de eerste plaats in het hele Midden-Oosten gesproken en in Noord-Afrika. Dat komt overeen met de verspreiding van de Islam in dit gebied. Meer dan 25 landen hebben het Arabisch als een van hun nationale talen, waaronder Saoedi-ArabiŽ, Iran, IsraŽl, Egypte en AlgerijŽ. Er zijn 7 hoofdtalen van het Arabisch en 2 van deze, de klassiek Arabische taal en het moderne standaard Arabisch worden wereldwijd gesproken. De andere 5 worden in de diverse regioís gesproken. Zo heb je Egyptisch-Arabisch, Iraaks-Arabisch, Golf-Arabisch dat wordt gesproken in delen van Irak, Saoedi-ArabiŽ, Koeweit en SyriŽ. In Libanon spreekt men Levantijns-Arabisch, evenals in Palestina en delen van SyriŽ en JordaniŽ. Maghreb-Arabisch spreekt men in heel Noord-Afrika.
Het Maltees, de taal, die men op Malta spreekt is ookeen dialect van het Arabisch.Het enige Europese Arabische dialect. Deze taal wordt sterk beÔnvloed door de Romaanse talen van Europa. De uitspraak van het Arabisch zijn vaak heel moeilijk voor mensen, die een Romaanse of Germaanse taal spreken, vanwege het gebruik van de keelklanken in het Arabisch. Dit is een van de moeilijkste dingen om het te leren spreken voor een Europeaan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl