X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Buiten de boot vallen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 18-08-2009
Auteur: Normyo
Sommige mensen zijn bang om buiten de boot te vallen. Of te wel ze zijn bang om iets te missen of er niet bij te horen. Het gevolg is dat ze bereid zijn om van alles en nog wat te doen om in de boot te zitten, zelfs als blijkt dat die boot zinkende is. Schijnbaar gaan mensen liever gezamelijk ten onder dan alleen.

De boot

Eigenlijk is het wel een vreemd spreekwoord:
Buiten de boot vallen.
Want het slaat op zo veel verschillende gebeurtenissen en gedragingen. Het betekent dat iemand net mis heeft gegrepen bij de uitverkoop of een speciale aanbieding. Het betekent dat iemand niet voldoet aan de eisen die gesteld worden om ergens gebruik van te mogen maken. Het betekent dat iemand niet voldoet aan de normen om bij een bepaalde groep te horen.

Vervolgens kunnen we het spreekwoord ook nog gebruiken met de woorden:
"Niet ... willen ..."
Wat zoveel betekent als er alles aan doen om gebruik te kunnen maken van een aanbod. Of alles doen wat nodig is om ergens bij te horen, bijvoorbeeld door je aan te passen bij de mores van een groep. Soms zelfs zo zeer aan te passen dat we een nieuw spreekwoord kunnen toepassen:
Roomser dan de Paus.
Schijnbaar heeft de boot een grote aantrekkingskracht op mensen. Zo sterk zelfs, dat als ze zien dat ze met de boot ten onder te zullen gaan ze blijven zitten. Soms zelfs tot het punt dat ze niets durven te zeggen over de lekke boot waar ze inzitten.

Buiten

Je vraagt je wel af wat er zo eng is aan buiten de boot vallen. Want het zijn vaak juist de mensen die buiten de boot leven en vallen die een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Het zijn juist de buitenbeentjes die zich nergens iets van aantrekken die de bijdrage leveren waaraan de wereld iets heeft. Neem een vrouw als Aletta Jacobs die als eerste vrouw tegen de toen heersende norm in arts werd. Waardoor we nu artsen beginnen te krijgen die ook oog hebben voor de menselijke kant van een zieke. Waarvan blijkt dat dit het genezingsproces bevordert.

Of wat gedacht van een man als Thomas Edison die het lukte om een gloeilamp te realiseren die langer brande dan vijf minuten en een bijbehorende logistiek wist te realiseren, waardoor we nu 's-nachts kunnen werken. Wat weer betekent dat we zieken en gewonden 's-nachts kunnen opereren als dat nodig mocht blijken.

En zo zijn er nog heel veel buitenbeentjes te noemen die buiten de boot vielen en daar niet echt ongelukkig van zijn geworden. Het schijnt zelfs zo te zijn dat vooral de buitenbeentjes gelukkig zijn. Terwijl de mensen die niet buiten de boot vallen achteraf aangeven zich in de boot ongelukkig gevoeld te hebben.

Reacties op dit artikel
Eaoiu, 2016-09-12
( -2 )

Eaoiu, 2016-09-12
( 0 )

Eaoiu, 2016-09-12
( -1 )

Laura blanco van der voor, 2016-11-09
( +1 )

sinterklaas is fake!
Laura blanco van der voor, 2016-11-09
( 0 )

Mijn nummer is 06-24219532
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl