X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het lot van de familie Meijer door Charles Lewinsky

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van hetje hetje Auteur op infoyo sinds
06 September 2008


Bekijk het profiel van hetje
Datum: 08-09-2008
Auteur: Hetje
Dit is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Het is heel dik. De eerste honderd bladzijden moest ik heel erg inkomen, maar daarna heeft het me heel erg gegrepen en vond ik het uiteindelijk jammer dat ik het uit had.Aangezien ik niets uit de inhoud wil verraden voor wie het boek nog lezen wil en dat moet je echt doen, want het is geweldig, bespreek ik het boek anders. Heel vaak vind ik nl. dat als je een recensie leest, je tot halverwege het boek al bijna weet hoe het gaat.

Waar gaat het over

Het boek beschrijft een belangrijke periode uit de geschiedenis. Het begint bij de eerste wereldoorlog en eindigt bij de het eind van de tweede. Maar in plaats van details hierover te geven, gaat het over wat de familie Meijer in deze periode allemaal beleeft. Het begint met 2 familieleden en de familie breidt zich in de tijd natuurlijk veel verder uit. Voor bepaalde mensen ga je heel veel sympathie voelen, voor anderen juist niet. Er lopen allemaal verhaallijnen op een hele knappe manier door elkaar. Sommige zijn echt heel ontroerend.

Thema's van het boek

Het antisemitisme komt steeds weer terug op allerlei manieren in het boek. Het laat zien hoe het steeds aanwezig is. Vaak heel onderhuids.
Het gaat ook over de joodse identiteit. Op wat voor manieren het jodendom allemaal beleeft wordt. Van orthodox tot bekeerd tot het christendom.
Het geeft een gezicht aan alle joodse mensen die er niet meer zijn. Dit gaat over hele gewone mensen, waarvan helaas op een gruwelijke manier een heel groot deel is uitgeroeid.
Deze mensen hebben het geluk gehad dat ze in Zwitserland woonden.

Tot slot

Ik kan dit boek echt aanraden. Je moet er wel de tijd voor nemen en doorzetten. En dan zal het je niet gauw meer loslaten.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl