X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gelezen boek - Emma's baby

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 01-03-2010
Auteur: Famke
De debuutroman van Abbie Taylor. Het zal je maar gebeuren; Je draait je even om, om je tassen te pakken en de trein rijdt ervandoor met je dertien maanden oude baby erin! Gelukkig is er†een vrouw†in de trein die gebaart dat je naar het volgende station moet gaan. Tot je grote opluchting wacht ze daar op je, mťt je kind. Maar wat doe je als ze er vervolgens met hem vandoor gaat?

Achterflaptekst

Achterflaptekst Emma, een alleenstaande moeder, woont met haar dertien maanden oude zoontje Ritchie in Londen. Op een regenachtige zondagavond reist Emma met de ondergrondse terug naar huis. Nadat ze Ritchie in de trein heeft getild, draait ze zich om naar haar boodschappen. Plotseling sluiten de deuren. Emma rent schreeuwend langs het perron maar niemand reageert op haar hulpgeroep.
In de trein lijkt een vrouw 'volgende halte' te roepen. Tegen de tijd dat Emma daar in dolle paniek arriveert, zit de vrouw met Ritchie op schoot. Alles lijkt weer in orde. Tot de vrouw voorstelt een kopje koffie te gaan drinken om vervolgens spoorloos te verdwijnen Ė met Ritchie in haar armen.
Emma kan niets bewijzen. De politie gelooft haar niet. Hoe kan zij hun aan het verstand brengen dat haar zoontje is ontvoerd?

Mijn mening

Een erg spannend boek. Omdat ik wist dat het kindje ontvoerd ging worden, durfde ik in het begin amper verder te lezen. Gelukkig  heb ik dat toch gedaan. Vervolgens bleek het erg spannend te blijven, hoewel het af en toe wel een beetje voorspelbaar is dat er weer iets mis zal gaan in de zoektocht naar de baby.
Niet alleen het verhaal wordt goed uitgewerkt, maar ook de persoon Emma en haar achtergrond. Dat laatste soms onnodig uitgebreid, maar niet zodanig dat ik het als storend ervoer. Abbie Taylor schetst heel treffend hoe slopend de eindeloosheid van het alleestaand ouderschap kan zijn. Ondanks het feit dat Emma zichzelf constant uitscheld voor loser en ze het op een bepaald punt in  haar leven bijna opgeeft, komt toch goed uit de verf dat ze een sterke vrouw is, die alles voor haar kind overheeft.

Vaak zijn de huidige literaire thrillers voorspelbaar, in de zin dat degene die de hoofdpersoon het meest vertrouwt, de slechterik blijkt te zijn. Abbie Taylor wijkt hiervan af zonder saai te worden, wat ik erg knap gedaan vind.

Dit boek is de debuutroman van Abbie Taylor, maar ze schrijft beter dan sommige gevestigde namen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl