X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De waterpijp had een slechte reputatie. Maar is nu een middel tegen individualisering!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Simonwijsbroek Simonwijsbroek Auteur op infoyo sinds
15 Maart 2011


Bekijk het profiel van Simonwijsbroek
Datum: 23-06-2017
Hoewel de oorsprong ligt in het oude India, is het pas sinds een paar jaar dat de waterpijp populair wordt in Europa en de Verenigde Staten. De waterpijp is een manier om tabak te roken. De tabak wordt warm gemaakt met behulp van kooltjes waardoor de tabak niet verbrandt maar alleen warm wordt. De rook wordt met een slang door het water gezogen waar het dan deels gefilterd wordt.

Een eeuwenoude vorm van roken wordt weer modern!

Hoewel de oorsprong ligt in het oude India, is het pas sinds een paar jaar dat de waterpijp populair wordt in Europa en de Verenigde Staten. De waterpijp is een manier om tabak te roken. De tabak wordt warm gemaakt met behulp van kooltjes waardoor de tabak niet verbrandt maar alleen warm wordt. De rook wordt met een slang door het water gezogen waar het dan deels gefilterd wordt.

De waterpijp heeft een twijfelachtige reputatie. Het wordt vaak geassocieerd met het gebruik van verboden middelen. Zoals altijd zijn er een paar mensen die dit hier inderdaad voor gebruiken. Maar het merendeel van de gebruikers gebruikt de waterpijp voor het roken van tabak met een smaakje. Deze smaken kunnen variëren van alle soorten vruchten tot koffie en frisdranken zoals cola tot kruiden. In totaal zijn er ruim 200 verschillende smaken. En het aanbod blijft alleen maar groeien.

Waterpijp als sociaal medium

De waterpijp is een sociaal medium. Gezellig met vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden bij elkaar zitten met een drankje en een waterpijp. Er is geen specifieke groep die dit rookt. Jongeren, ouderen, man of vrouw, het maakt niets uit. In tegenstelling tot het roken van een sigaret (dat ongeveer 5 minuten duurt en snel ergens tussendoor moet) is een waterpijpsessie bedoeld om de tijd ervoor te nemen en te ontspannen. Het roken van een waterpijp staat synoniem met relaxen. Eén sessie duurt ongeveer een half uur tot maximaal twee uur.

Waterpijp tegen individualisering van de maatschappij

Sherrief Hefny eigenaar van een consumenten en groothandel waterpijp website http://Premium-Hookahs.nl verwacht een sterke opruk van de waterpijp in Europa zo verteld hij:

‘’Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ruilen haar coffeeshops en biercafés liever in voor moderne traditionele Shisha lounges. Een plek waar jong en oud bij elkaar komen om onder genot van een bak thee of koffie van de waterpijp te roken. Het is een traditionele manier die nu ingezet wordt als modern sociaal communicatie middel. Waar grote technologische veranderingen in de samenleving ontstaan zoals de individualisering van de maatschappij en de elektronisering van communicatie (denk aan MSN, mobiele telefonie, Facebook) ontstaan ook tegentrends. De stijging van het aantal Shisha lounges is een goed voorbeeld van zo’n tegentrend (‘’socialisering tegen individualisering’’), verwacht wordt dan ook dat deze markt in Europa nog veel verder zal groeien.’’

De waterpijp roken is voor vele rokers ook een goede manier om over de verslavende werking van een sigaret heen te komen. In tegenstelling tot sigaretten bevat waterpijp tabak maar 0,5% nicotine en 0% teer. Ook zijn er natuurlijke kruiden tabaksoorten. Dit betekent 0% nicotine en 0% teer.

Houdt er wel rekening mee dat het roken van een waterpijp net zo schadelijk is voor de gezondheid als het roken van een sigaret. Het is en blijft roken en roken is slecht voor de gezondheid. De beslissing om te roken ligt dan ook geheel bij de roker. Iedereen weet dat het niet goed is maar vanaf 18 jaar is het aan de persoon zelf om deze beslissing te nemen.

De waterpijp valt momenteel nog buiten de rookwet. Om deze reden zijn er nog veel waterpijp lounges open en komen er steeds meer lounges bij!

Pomp achter de waterpijp

Achter de waterpijp zit natuurlijk een waterpomp die ervoor zorgt dat het apparaat kan werken. Specialisten als BOONS FIS heeft kennis over drukverhogingspompen. Twijfel dus niet en vraag hen naar meer informatie!

Reacties op dit artikel
Theo meijer, 2017-07-11
( 0 )

Roken is voor sukkels en pijpen al helemaal!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl