X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Wilhelmus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 18-08-2010
Auteur: Carina03
Ons volkslied is het oudste volkslied ter wereld. Toen Ali B op het onzalige idee kwam om hiervan een moderne rapversie te maken kneep ik mijn tenen dan ook bij elkaar. Gelukkig is het nooit een hit geworden.

Oudbollig

In tegenstelling tot Ali vind ik het volkslied niet oudbollig. Het is een Nederlands ding dat als enige verandering ooit het taalgebruik heeft aangepast aan een wat modernere versie. Ben ik van Dietse bloed werd door velen niet begrepen, de geschiedenisles op school faalde hier omdat eigenlijk van kind af aan geleerd had moeten worden dat Diets Middelnederlands is, de voorloper van de taal die we nu spreken. Heel veel mensen zingen dan ook stug ben ik van Duitse bloed. En laat dat straks nu precies kloppen.

Onze Wilhelmus

Straks kunnen we oprecht zingen van Duitse bloed, het volkslied klopt dan weer tot in de puntjes. We krijgen weer een Wilhelmus op de troon die daadwerkelijk van Duitse bloede is. Of hij de huidige koning van Spanje eert weet ik niet maar hij zal vast wel respect voor hem hebben. Een volkslied is geen hit of schlager maar een muzikale uiting van de trots voor je land. Een volkslied moet ten alle tijden met respect gezongen of gespeeld kunnen worden. Om maar een voorbeeld te noemen, hoe zou de houding van de Koningin moeten zijn als er bij de dodenherdenking een rapnummer wordt gespeeld. Het zou toch respectloos zijn tegenover alle gevallene die we op dat moment eren. Misschien zou het vanwege het steeds veranderende taalgebruik beter zijn om in instrumentaal volkslied te hebben, net zoals Spanje maar zeg nu eerlijk is het niet geweldig als onze sporters trots met tranen in de ogen mee staan te zingen als ze een medaille hebben gewonnen en ergeren we ons niet dood aan degene die na jaren topsport nog niet eens het eerste couplet kunnen meezingen. Zo erg zelfs dat een bekend biermerk de tekst overal op aanbracht. Misschien zingen we straks wel allemaal "Wilhelmus van Nassaue jij bent van Duitse bloed".

Reacties op dit artikel
Agnes, 2010-08-20
( 0 )

Hoe kom je erbij dat ons volkslied het oudste ter wereld is? Nederland als volk bestaat pas amper 400 jaar dus ons volkslied kan nooit ouder zijn.
Carina03, 2010-08-21
( -1 )

Het Nederlandse volkslied is het oudste volkslied ter wereld. Weliswaar bestaat het Japanse volkslied Kimi Ga Yo al sinds de 9de eeuw, maar dat bestond tot de 19e eeuw alleen uit tekst, wat het een gedicht maakte in plaats van een lied. Het Wilhelmus werd pas in 1932 officieel geregistreerd als volkslied, maar in vergelijking met andere landen is dit tamelijk vroeg. Er zijn landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, die helemaal geen officieel geregistreerd volkslied hebben.
Gewoon een beetje onderzoek voor je iets schrijft dus.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl