X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ik ben creatief

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 25-05-2010
Auteur: Normyo
Er zijn heel veel mensen die creatief zijn. Sommige zijn dat in de vorm van fysieke kunsten, andere zijn dat in de vorm van oplossingen. Ondernemers zijn dat vaak in de vorm van nieuwe producten of diensten. Terwijl ouders dat vaak zijn in de manier waarop ze omgaan met de verschillende persoonlijkheden van hun kinderen. Bij sommige mensen leidt die creativiteit tot arrogantie, bijvoorbeeld omdat hun nieuwe product idee veel geld opbrengt.

Creativiteit

De meeste hebben helemaal niet het idee dat ze creatief zijn. Ze doen gewoon iedere dag hetzelfde en lossen hun probleempjes op zoals ze langskomen. Andere mensen vinden zichzelf heel creatief, omdat ze fysieke producten produceren die veel waardering oogsten van andere mensen. Vervolgens wordt hun naam en uiterlijk door veel verschillende mensen aangedragen als het gaat om creatief zijn en het vinden van oplossingen. Ze worden als voorbeeld genomen voor anderen waarvan men vindt dat ze creatief moeten zijn.

Creativiteit is echter niet de fysieke uitkomst die je kunt zien. Creativiteit is het mentale proces dat een probleem ziet, het analyseert en een oplossing weet te vinden. Soms is dat een simpele oplossing, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse flessenlikker. Op een simpele manier kun je een sterk viscose vloeistof eenvoudig uit zijn verpakking halen. Zodat je de verpakking schoon kunt maken, zonder je afwas water te vies te maken. Soms is dat een hele complexe oplossing, zoals bijvoorbeeld de Europese Unie. Zodat de kans op oorlog minimaliseert, omdat iedere Europeaan, direct kan zien dat hij afhankelijk is van iedere andere Europeaan.

Creativiteit is dus het proces dat uiteindelijk van een probleem naar een oplossing leidt. Dat proces bezit ieder mens. Het punt is alleen dat ieder mens andere problemen belangrijk vindt. Dus waar een ondernemer het belangrijk vindt om ieder jaar een nieuw product te realiseren. Daar vindt een moeder het veel belangrijker dat zij alle familieleden zover krijgt dat ze mee willen doen aan het huishouden.

Ik ben creatief

Ik heb boven dit artikel de titel "Ik ben creatief" gezet en voor schrijvers geldt dat natuurlijk altijd. De kunst om met woorden een bepaald idee over te brengen, vraagt om creativiteit. Of dat idee nu van iemand anders is of van jezelf.

Maar ieder mens kan zeggen dat hij creatief is. Hoewel het voor ons gevoel vaak lijkt alsof we niet creatief zijn, omdat we niet iedere dag bezig zijn met het creŽren van fysieke producten die nog niet eerder bestonden. Maar het is niet het feit dat we iedere dag bezig zijn met nieuwe producten dat we creatief zijn. Het is het feit dat we iedere dag bezig zijn met het scheppen van onze eigen wereld, die ons creatief maakt. Helaas legt ons idee dat alleen een fysiek en direct zichtbaar resultaat bewijst dat we creatief zijn een last op onze schouders, waardoor we niet meer zien wat creatief zijn echt betekent. Het gevolg is dan ook dat we denken creatief te moeten zijn zoals de bedenkers en makers van fysieke producten. We moeten zijn als die ondernemer die een nieuw product of dienst presenteert. We moeten zijn als die componist die een nieuwe symfonie componeert. We moeten zijn als die jazz gitarist die een nieuwe solo improviseert. We moeten zijn als die kunstschilder die een nieuw schilderij schildert. We moeten zijn als die productontwerper, die een nieuw product ontwerpt. We moeten zijn als die schrijver die ieder jaar opnieuw een boek uitbrengt, dat door honderdduizenden mensen gelezen wordt.

We mogen onszelf niet creatief noemen als we een nieuwe manier bedenken om met minder afval een product te maken. We mogen onszelf niet creatief noemen als we een manier bedenken om ons kind te helpen zijn problemen op te lossen. We mogen onszelf niet creatief noemen als we een manier bedenken om onze medewerkers beter samen te laten werken.

Uiteindelijk is ieder mens op zijn eigen manier creatief, dus waarom sommige mensen specialer zouden zijn dan anderen omdat zij toevallig creatief zijn in de fysieke wereld is mij een raadsel. Behalve natuurlijk als die creatievelingen zelf vinden dat ze speciaal zijn en daarom vinden dat anderen hun speciaal moeten vinden.

Reacties op dit artikel
Emma, 2011-05-22
( 0 )

Coole website!!!!!!!!!!!!!!!!!
P. de roo, 2011-08-29
( 0 )

Great information. Weet u als ik een opleiding wil ik volgen in Nederlands waar moet ik zijn.
groetjes
Path
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl