X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pieter Aspe laat niet af: een overzicht

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Vosje53 Vosje53 Auteur op infoyo sinds
26 Februari 2009


Bekijk het profiel van Vosje53
Datum: 01-03-2010
Auteur: Vosje53
Pieter Aspe schrijft al vijftien jaar thrillers waarin commissaris Van In en zijn assistent Versavel de hoofdrol spelen. Ze zijn opgebouwd volgens een vast stramien en verkopen telkens weer als zoete broodjes. Op de commerciële zender VTM loopt een politieserie met Herbert Flack in de hoofddrol, die oorspronkelijk op zijn boeken steunde maar waaruit vervolgens verhalen ontstonden die louter voor televisie waren geschreven, telkens onder het toeziend oog van de schrijver.

De schrijver

De schrijver Pieter Aspe (pseudoniem van Pierre Aspeslag) werd in 1953 in Brugge geboren en had talloze jobs vooraleer hij in 1996 van het schrijven zijn beroep maakte. Hij schrijft misdaadverhalen die zich meestal in Brugge afspelen, enkele in Blankenberge en eentje met Antwerpen als decor. Eind 2008 had de auteur reeds meer dan anderhalf miljoen boeken verkocht. In 2006 werd Aspe op straat door een hartaanval getroffen,maar hij herstelde en bleef verder thrillers produceren à rato van twee stuks per jaar.
Ziehier een overzicht van zijn misdaadromans:

Het vierkant van de wraak (1995)

Het debuut van Aspe met het duo Pieter Van In, adjunct-commissaris en zijn assistent brigadier Versavel. In deze misdaadroman draait alles om een inbraak in een juwelierszaak. Een Latijnse spreuk uit de middeleeuwen in verband met de Tempeliers vergroot het raadsel van de inbraak. Juwelier Ludovic Degroof gedraagt zich vreemd tot de ontvoering van zijn kleinzoon een nieuw spoor oplevert.De Midasmoorden (1996)

Net zoals het land in rep en roer stond bij de aanslagen van de Bende van Nijvel in de jaren tachtig heerst er paniek in Brugge bij een aantal raadselachtige misdaden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben maar wel in de kunst- en cultuursfeer baden (Michelangelo, Gezelle, de schat van de Nibelungen). Van In neemt de handschoen op.


De kinderen van Chronos (1997)

Een moord in de tuin van een gerestaureerde boerderij in de omgeving van Brugge zet Pieter Van In aan het werk. De Love, zoals ze genoemd wordt, fungeerde vroeger als seksoord waar vooraanstaande burgers hun lusten botvierden. Corruptie, pedofilie, ruige seks, extreem rechts en zijn bindingen tot in regeringskringen doorkruisen het verhaal.De vierde gestalte (1998)

De vergiftiging van een jonge calligrafe met een zeldzaam middel zet Van In op het spoor van Venex, de incarnatie van Satan op aarde, een man die over lijken gaat om zijn grenzeloze honger naar geld en macht te stillen.Het Dreyse incident (1999)

Een rijke beursmakelaar wordt in zijn huis neergeslagen met een antiek Dreyse-pistool en vervolgens van zijn collectie kostbare wapens beroofd. Enkele moorden tonen aan dat er meer aan de hand is dan een ordinaire diefstal. Hannelore Martens, vriendin van Van In en tot onderzoeksrechter gepromoveerd, probeert zich te bewijzen tegenover haar vriend.Dood tij (2000)

Deze keer worden een meisje verkracht en een lijk op het strand gevonden. Financieel gesjoemel ligt aan de basis van een reeks van misdaden die adjunct-commissaris Van In moet trachten op te lossen.Blauw Bloed (2000)

Dreigbrieven, een ophanging, een vermoorde religieuze fanaticus en de ontvoering van onderzoeksrechter Hannelore Martens die met dit alles op een of andere manier te maken heeft… Het zijn de spannende elementen van een nieuwe misdaadroman waarin Van Ins politionele capaciteiten worden op de proef gesteld.Zoenoffer (2001)

De achtste thriller speelt zich af in het milieu van kunstdieven met sporen die leiden naar de Spaanse terroristische organisatie ETA. De Brugse musea en het Minnewaterpark, ontmoetingsplaats van homofielen, zijn twee sleutellocaties in de roman. Als Van In te weten komt dat er een Spaanse afrekening op stapel staat krijgt het bezoek van de Spaanse premier een extra dimensie.
Aspe won voor dit boek de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.Vagevuur (2001)

Twee misdaden houden Van In bezig: een inbraak bij een bekende theaterproducent waarbij schokkende foto’s uit de Chileense folterkamers worden ontdekt en een verdachte brand in een manège. Enkele moorden verder komt een gruwelijke waarheid aan de oppervlakte.De Vijfde Macht (2002)

In deze thriller komt Van In zelf in de gevangenis terecht na een valselijke beschuldiging van verkrachting op een huwelijksfeest waar de bruidegom vermoord wordt. De machinaties in de wereld van de reclame staan centraal.Onder valse vlag (2002)

Een driedubbele moord aan de Damse Vaart, chantage door een luxecallgirl en een moord op een callgirl brengen Van In deze keer op het spoor van een internationaal complot. Dubbelspel ligt aan de basis van de moorden.Pandora (2003)

Van In heropent een onopgelost dossier betreffende de moord op een priester, een legerofficier en een politicus die twintig jaar geleden op dezelfde gruwelijke manier werden vermoord. Het onderzoek naar een aantal gelijkaardige moorden brengt onze politieheld en zijn vrouw in gevaar.Dertien (2003)

Van In bereidt zijn huwelijk voor met Hannelore Martens, maar een moord stuurt dat plannetje in de war. Een seriemoordenares heeft het gemunt op overspelige echtgenoten en waarom wordt hij nu op zijn beurt met de dood bedreigd?Tango (2004)

Net na hun wittebroodsweken in Argentinië worden Van In en Martens geconfronteerd met een onrustwekkende verdwijning die verband houdt met een ruziënd koppeltje. Snel blijkt de maffia ermee te maken te hebben en dan wordt ook de tweeling van het politiekoppel ontvoerd.Onvoltooid verleden (2004)

In een restaurant in Blankenberge wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Net als haar man was ze lid van een vereniging van neo-nazi’s. Op haar been staat een runeteken dat de Nieuwe Orde symboliseert. Een thriller die zich in een fascistisch milieu afspeelt.Casino (2005)

Een moord op een fervent gokker die elektrische schokken kreeg toegediend en een moord op een meisje die net een borstcorrectie heeft ondergaan lijken niets met elkaar te maken te hebben tot blijkt dat er een decadent roulettespel aan de gang is waarbij doden vallen.


Ontmaskerd (2005)

Het mooiste meisje van Blankenberge meldt de jonge kerel Joris Mareel een vreselijk geheim over zijn afkomst. De volgende ochtend wordt haar levenloze lichaam gevonden. Uiteraard is Mareel verdachte nummer één. HIj slaagt erin om aan Van In te ontkomen waarop een klopjacht wordt georganiseerd. Maar is het wel het goede spoor?Zonder Spijt (2006)

Een journalist die op het punt stond sensationele details over de Bende van Nijvel te publiceren, wordt in zijn flat dood aangetroffen. Van In komt bij de weduwe van een advocaat-generaal terecht die destijds het onderzoek naar de Bende leidde en ‘zelfmoord’ had gepleegd. De schrik zit er in bij de Brugse politie als er weer een aanslag gebeurt op de parking van een warenhuis.


Alibi (2006)

Tijdens de opnames van een tv-politieserie gaat de wagen van de hoofdrolspeler in vlammen op. In het wrak vindt de politie een verkoolde lijk dat aan het stuur was vastgeketend. Het onderzoek voeren Van In en Versavel naar een hippe discotheek in Antwerpen.


Rebus (2007)

In de wc’s van een beruchte bar in de Brugse binnenstad wordt een vreselijk verminkt lijk gevonden. Het onderzoek komt bij een geheimzinnig genootschap terecht. Een zestiende-eeuwse schilderij en de vermeende schat van Karel de Goede spelen een rol in het ontrafelen van een ingewikkelde zaak waarbij nog meer doden vallen.Op drift (2007)

Een thriller die in het drugsmilieu speelt. Plaats van handeling: Blankenberge. Aanleiding: de moord op een Russisch meisje in een natuurreservaat. De zevende kamer (2008)

Een ex-minister en toekomstig premier wordt dood aangetroffen in de buurt van een luxebordeel. Van In heeft zo zijn mening hierover en trekt een logische conclusie. De federale politie start een parallel onderzoek op bevel van procureur Beeckman. Zijn hier obscure machten aan het werk die een doofpotoperatie voorbereiden?Bankroet (2009)

Deze keer wordt een Oostendse reder en eigenaar van een visbedrijf vermoord. Van In en Versavel komen terecht in het vissersmilieu, maken hun opwachting in een motorclub en zoeken in het artistiek milieu. De lezer wordt telkens weer op het verkeerde been gezet wie de dader zou kunnen zijn.


Misleid (2009)

De aanranding van een Miss-Vlaanderenkandidate werpt Van In in het milieu van de missverkiezingen waar een missmaker een web van intriges weeft dat de commissaris moet trachten te ontwarren. De Chines gokmaffia en louche containertransporten maken het onderzoek er niet makkelijker op

De cel (2009)

De dood van een stewardess met connecties in de drugswereld leidt tot onthutsende onthullingen waarbij een bekend politicus een zorginstelling als dekmantel gebruikt voor zijn corrupte praktijken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl