X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vreemde aapmensen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Tries Tries Auteur op infoyo sinds
13 Januari 2010


Bekijk het profiel van Tries
Datum: 18-01-2010
Auteur: Tries
Bigfoot, Yeti, Yowie, Chinese Wilde Man, wie kent ze niet? Allemaal vreemde aapachtige verschijnselen op onze planeet. Lees hier alles over deze aapmensen.

Bigfoot

Bigfoot In Noord-Amerika worden af en toe "beestmensen" gezien die Bigfoot of Sasquatch genoemd worden.
Op 20 oktober 1967 schrokken de paarden van Patterson en Bob Gimlin, twee boeren in het noorden van CaliforniŽ, van een groot gorilla-achtig wezen. Het wezen had een kegelvormige kop, bruine vacht en hangborsten.

Patterson kon enkele beeltjes schieten. Volgens critici is het gewoon iemand in een gorillapak, maar volgens antropoloog professor Grover Krantz van de universiteit van Washington is het de echte Bigfoot omdat hij anders beweegt dan mensen.

Het Bigfoot-dossier bevat honderden ooggetuigenverslagen. Hij wordt beschreven als een aapmens van 1,8 tot 3,3 meter lang met armen, een donkere vacht, een hellend voorhoofd, een brede platte neus, geen staart en grote voeten met drie, vier of vijf tenen.

Professor Kranz denkt dat de Bigfoot afstamt van een lang geleden uitgestorven reuzenprimaat, de Gigantopithecus, die mogelijk verwant was aan de mens.

Yeti

Yeti Ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman uit de Himalaya, stamt volgens onderzoekers ook af van de Gigantopithecus. Volgens plaatselijke legenden leeft hij op de lagere hellingen en zoekt hij op de sneeuwvlakten naar voedsel.

Uit foto's van pootafdrukken die in 1951 bij de grens tussen Nepal en Tibet genomen zijn, blijkt dat de yeti een langere en bredere tweede teen heeft dan de mens.

Nog een bewijs dat er in de Himalaya een onbekend wezen woont komt van de expeditie naar Nepal die gesponsord werdt door Tom Slick. Ze vonden sporen in de modder en in uitwerpselen vonden ze een onbekend parasitaire vorm. Omdat in ieder zoogdier specifieke parasieten leven, kunnen deskundigen concluderen dat er in de bergen van de Himalaya een onbekend dier leeft.

Yowie

Yowie De Australische Yowie is een behaard, tweebenig wezen dat door sommige ooggetuigen met een gorilla is vergeleken. Zowel aboriginals als blanken hebben hem gezien.

In mei 1981 wandelden drie mensen door de heuvels ten westen van Dunoon in New South Wales en zagen op ongeveer zeven meter afstand een behaard dier het pad oversteken. Er dook een tweede dier op, dat hen even strak aankeek en toen net als het andere dier in het struikgewas verdween.

Ze waren ongeveer 1,5 meter lang en hadden rechte benen, een ronde kop, geen nek en hadden een vacht van bruin lang haar.

Deskundigen denken dat het ontsnapte apen zijn. Volgens plateontologen leefden er tienduizendjaar geleden in de Kow-moerassen ten noorden van Melbourne primitieve mensen die mogelijk verwant waren met onze verre voorouder Homo erectus. Misschien lopen er nog een paar rond.

Chinese Wilde Man

In China werd een Wilde Man gezien. In 1977 zag boswachter Xiao Xingyang in het Shennongjia-bos een ruig wezen met roodachtig haar, dat op twee benen liep.

Haarmonsters werden met chemische samenstellingen van gelijksoortige dieren vergeleken. Geen van in de China bekende dieren heeft zulk haar. Sommige onderzoekers denken dat het dier verwant is aan de orang-oetan, die officieel in China uitgestorven is, of aan een andere afstammeling van de Gigantopithecus.

Reacties op dit artikel
..egh, 2012-05-24
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl