X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hephaistos, de kunstzinnige.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Sasha Sasha Auteur op infoyo sinds
03 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Sasha
Datum: 22-09-2009
Auteur: Sasha
Hephaistos is de smid van de goden. Zijn smidse was op het eiland Lemnos, omdat het er zoveel ijzer is. Hij had sterke armen, maar manke benen. Hij is de god van de smeedkunst, vulkanen en vuur. De Romeinen noemden hem Vulcanus.

Familie

Hephaistos is de zoon van Hera en misschien ook van Zeus. Hij was getrouwd met Aphrodite, die hem bedroog met Ares, zodat hij uit jaloezie een gouden net over hen spande en hen tentoonstelde. Ook hij had andere vrouwen, zoals Charis en Aglaea, twee van de GratiŽn (dat zijn de godinnen van de schoonheid, vruchtbaarheid en charme). Zijn kinderen zijn Palaemon, de argonaut, Ardalus (een beeldhouwer) en Peripethes, die later theseus vermoordde.

Mankheid

Door zijn lelijkheid, werd hij niet echt bemind door zijn ouders en zijn vrouw Aphrodite. Zijn onontwikkelde benen kunnen twee verschillende oorzaken hebben.

Volgens het eerste verhaal was zijn moeder, Hera, kwaad omdat ze zoín lelijk kind kreeg, dat ze hem bij een been nem en van de Olympos smeet. Hij landde in zee en werd opgevoed door Thetys, de godin van de zee en dochter van Uranus en Gaea, de twee titanen. Later nam hij wraak op zijn moeder door haar een zeelfgemaakte troon te geven. Zodra ze erop ging zitten, werd ze eraan vastgebonden. Enkel Hephaistos kon haar bevrijden.

In een ander verhaal kwam Hephaistos tussen in een ruzie tussen zijn ouders, Hera en Zeus. Hij koos de kant van zijn moeder en werd door Zeus van de Olympos weggeslingerd. Hij vloog een eind ver en lannde op het eiland Lemnos. Daar werd hij verzorgd door de SintiŽrs, de bewoners, maar bleef voor eeuwig mank.

Creaties

Hij maakte voor vele goden voorwerpen, die hun symbolen geworden zijn, zoals de drietand van Poseidon. Zijn eigen symbolen zijn de hamer en het aambeeld. Hij smed ook de volledige wapenuitrusting van Achilles en het schild van Herakles (ook bekend als Hercules). Hij had een hechte vriendschap met Athene, de godin van de kunsten.

Reacties op dit artikel
Ik der wereld, 2009-12-31
( 0 )

Geweldig
ik sta er versteld van
Anoniem, 2010-03-08
( 0 )

Gij kunt echt geen goed artikel schrijven.
Bij andere sites krijg ik veel meer info over Hephaistos.
Anoniem, 2010-04-16
( -1 )

waarom verwijder je geen slechte reacties!
Anoniem, 2010-06-19
( -1 )

Waarom luister je niet en verwijder je die reacties niet!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl