X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aphrodite, de sensuele

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sasha Sasha Auteur op infoyo sinds
03 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Sasha
Datum: 21-08-2009
Auteur: Sasha
Aphrodite is de godin van de schoonheid, de liefde en de vruchtbaarheid. Ze is de meest speelse godin. Ze wordt meestal voorgesteld als een mooie, jonge vrouw. Haar Romeinse naam is Venus.

Familie

Ze is de dochter van Zeus. De moeder is niet helemaal duidelijk. Volgens sommige bronnen is Dione, een Titane, haar moeder, volgens andere is ze geboren uit het schuim van de zee. Ze is getrouwd met Hephaistus, de god van de smeedkunst. Hij is lelijk en mank, en werd haar opgedragen door Hera. Haar grote liefde is Ares, de oorlogsgod. Met hem kreeg ze minstens drie kinderen, namelijk Harmonia en de tweeling Phobos (staat voor angst) en Deimos (paniek). Ook Eros, alias Cupido, is een zoon van haar.

Mythen

Aphrodite nam het niet zo nauw met huwelijkse trouw. Hephaistus, haar echtgenoot, wilde haar betrappen met Ares. Hij smeedde een gouden net dat hij over hen smeet. Toen nodigde hij alle goden uit om te komen kijken. Jammer voor hem gingen maar drie van hen op de uitnodiging in, namelijk Hermes, Helios en Poseidon. Die laatste kon hem overtuigen hen terug vrij te laten.

Ze speelde een grote rol in de Trojaanse oorlog. Op het huwelijk van Peleus en Thetis belandde er plots een gouden appel in het midden van de menigte. Er stond op geschreven: Ďvoor de schoonsteí. Paris moest de appel wegschenken. Hij koos Aphrodite, in plaats van Hera en Athena, omdat ze hem de liefde van Helena (de schoonste vrouw ter wereld) beloofde. Ze bleef hem de hele oorlog steunen, maar kon niet verhinderen dat Troje de oorlog verloor.

Verering

In Athene en Korinthe werden aphrodisia, grote feesten ter ere van de liefdesgodin gehouden. Op Cyprus ligt het oudste cultusoord.

Reacties op dit artikel
Maaikiey, 2010-09-24
( -1 )

Interessant! Ik heb voor school eens een parfum lijn moeten maken. En ik had de geuren Ares en Aphrodite genoemd. Dus geschiedenis ken ik ook haha.!
Poepje, 2011-11-13
( +1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl