X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het ontstaan van de Mensheid, volgens de Griekse Mythologie: slot

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van MythologieFan MythologieFan Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2009


Bekijk het profiel van MythologieFan
Datum: 19-08-2009
Prometheus creeŽrde de mens. Door Zeus echter te bedriegen, wekte hij zijn woede op. Prometheus werd geketend met een eeuwig durende marteling. De mens werd gestraft door de onheil over de wereld te brengen door middel van de doos van Pandora. Door alle kwade dingen gaan de mensen zich echter zo slecht gedragen dat Zeus het niet meer aan kan zien.

Deukalion en Pyrrha

Nadat al het kwade over de wereld verspreid was, gingen de mensen zich steeds slechter. Om de ernst van de zaak te beoordelen begaf hij zich een tijdlang onder de mensen. Wat hij zag, was verschrikkelijk. Dit maakte hem zo woedend dat hij besloot de mensheid te vernietigen. 

Hij durfde zijn machtige bliksem echter niet te gebruiken, want er was een kans dat  de vlammen tot de Olympos zouden oplaaien. Daarom besloot hij een enorme zondvloed te sturen. Met behulp van zijn broer Poseidon liet hij het water van de zeeŽn stijgen totdat alle levende wezens verdronken waren.

Een mensenpaar had zich echter gered. Op aanraden van Prometheus, zijn vader, bouwde Deukalion een kist voor hem en zijn vrouw Pyrrha, de dochter van Epimetheus en Pandora.

Dagenlang dobberden ze op het water rond, totdat ze de berg Parnassos op dobberden. Zeus zag in dat deze twee mensen eerlijk en rechtvaardig waren en omdat ze ook nog aan de goden verwant waren, besloot hij hen te redden. Hij beval zijn broer Poseidon het water te laten zakken. Wat Deukalion en Pyrrha zagen, was een troosteloze leegte. Omdat ze niet wisten wat ze moesten doen gingen ze naar het orakel van Moeder Aarde, dat zich op de Parnassos bevond. Een stem vanuit het niets vertelde hen dat ze 'de beenderen van hun grote moeder' achter zich moesten werpen. Na een tijdje ontdekte Deukalion dat met de beenderen stenen bedoeld werden. Beiden gooiden stenen achter zich die veranderden in mensen. Stenen die Deukalion wierp, werden mannen. Stenen die Pyrrha wierp, werden vrouwen.

Door hun afkomst zou de mens altijd een harde aard behouden.

Het laatste deel van het verhaal is nu afgesloten. Hopelijk is dit leerzaam geweest en hebben jullie er iets van geleerd. Als je toch nog vragen hebt, vraag het aan mij en ik zal je vraag beantwoorden. Feedback is altijd welkom.


Reacties op dit artikel
Domme koe, 2011-05-25
( -3 )

Hoihoi :blink:,
alles grappig hoor!
hoihihihihhhihihihhi!
F* king domme tekst sukkels!

Xxxx
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl