X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het ontstaan van de Mensheid, volgens de Griekse Mythologie: deel 2

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van MythologieFan MythologieFan Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2009


Bekijk het profiel van MythologieFan
Datum: 19-08-2009
Bijna iedereen kent de evolutietheorie, anderen geloven echter in de schepping van een god. In het geval van de oude Grieken geloofden waren het meerdere goden. Een Titanenkind van Iapetos en Klymene, Prometheus, laat zien hoe erg de toorn van de goden kan zijn als je ongehoorzaam bent.

Pandora

Voor de schanddaden die Prometheus verrichtte, zou Zeus niet alleen hem straffen, maar ook zijn beste creatie, de mens. Tot nu toe leefden ze in een paradijs zonder zorgen of ziekte. Tot nu toe...

Om de mensen te straffen gaf Zeus zijn zoon Hephaistos de opdracht om een prachtig beeld te maken dat zich net zo gedraagde als een mens. Van Athena, Aphrodite en de Chariten kreeg het beeld schoonheid en verleidelijkheid. Hermes voorzag het gestalte van leugenachtigheid. Haar naam was Pandora (Pandora betekent de 'al-begaafde').

Zeus gaf haar een doos en verbood Pandora om er ooit in te kijken. Daarna bracht Hermes haar naar het huis van Prometheus' broer, Epimetheus. Hoewel Prometheus hem verboden had om ooit een cadeau van de goden te accepteren, kon hij zich niet bedwingen over de schoonheid van de vrouw die hem geschonken werd en aanvaardde toch het cadeau.

Pandora en Epimetheus werden verliefd en leidden een gelukkig leven samen. Maar ook al hadden ze een leven vol geluk, de vraag naar wat er precies in die doos zat knaagden aan hen. Uiteindelijk konden ze hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en openden ze de doos. Onmiddelijk vloog al het kwaad en onheil uit de doos en verspreidde zich over de wereld waar de mens eerst geen last van hadden gehad. Zo snel als ze de doos openden deden ze hem weer dicht, maar het was al te laat. Het enige dat nog bewaard bleef, was de hoop.

Als men in wanhoop en ellende leefden, bleef de hoop hen bewaard.

Graag hoor ik feedback over mijn artikelen om ze zoveel mogelijk te verbeteren. Is er iets onduidelijk of is er iets dat je nog wilt weten? Vertel het me, misschien heb ik je antwoord wel. Ik kan iedereen aanbevelen om deel 1 en het slot ook te lezen, zodat je het beter kan begrijpen.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl