X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Olafur Eliasson brengt magie terug in de kunst

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van tootje79 tootje79 Auteur op infoyo sinds
02 Januari 2009


Bekijk het profiel van tootje79
Datum: 17-06-2010
Auteur: Tootje79
Vandaag op mijn onverwachte vrije dag het Boijmans van Beuningen†in gegaan. Ik ga altijd langs de vaste collectie waar mijn favoriete kunstenaars door de eeuwen heen hangen, maar vandaag werd ik ook weer eens verrast door de tentoonstellingsruimte.Waar in het najaar de prachtige kledingcollectie hing, was nu een prachtige ruimte van licht en water.

De weg er naartoe

Ik ging deze keer door de oude ingang naar binnen, waardoor ik direct naar de permanente collectie werd geleid. Het was heerlijk rustig vandaag in het museum (op een groep studenten na) en kon de oude meesters goed bekijken. In sommige zalen was het zo stil, dat de stilte al voelbaar werd van wat komen ging. Na deze struintocht kwam ik namelijk terecht in de tijdelijke tentoonstellingsruimtes van het Boijmans van Beuningen in de linkervleugel.

Van mooie foto's tot magie

Eerst zag je er de prachtige foto's hangen van Thomas Demand, die je door de rust van een zalige afstand kon bekijken. vervolgens ging ik een verhoogde ruimte in. Het was verhoogt met flonders die bij een misstap een hoop herrie maakte en het was er heel donker, op golvende bundel van licht van een scherm af na. Hier begon nog niet mijn gevoel van euforie. Ik liep verder de ruimtes in en zag een felle bundel licht en een grote bak met water en nog begreep ik het niet. Het was wel mooi en zelfs wel spannend, maar daar hield het bij op.

Daar door de poortjes heen voelde ik het. Een enorme ruimte met golvend licht op de muur, waar ik steeds mer onderdeel van uit leek te maken deed mij letterlijk van binnenuit groeien. Ik reeg een gevoel van te willen dansen door die enorme ruimte heen. Ik zag een voorstelling van Connie Jansen daar uitgevoerd worden met alleen het geluid van het kabbelende water en het ruisen van dansende voeten.
Magie trok zich over me heen en alleen de harde stem van een vrouw die het nog steeds niet begreep haalde mij terug op aarde.
Olafur Eliasson jij bent vandaag voor mij ťťn van de grote meesters geworden.

Mijn dank daarvoor

Carolien

Reacties op dit artikel
Lex, 2010-08-06
( 0 )

Op Arttube - het video kanaal van Boijmans - staat een filmpje over 'Notion Motion' van Eliasson.

http://arttube.boijmans.nl/nl/video/Notion_Motion_nl/
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl