X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Futurisme (kunststroming)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +10 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 01-04-2010
Auteur: Tane
Het futurisme is een kunststroming dat is ontstaan in de twintigste eeuw. Dit artikel beschrijft het ontstaan van het futurisme. Tevens vindt u aan de rechterzijde van het scherm verwijzingen naar andere kunstgerelateerde zaken.

Het futurisme is een kunststroming uit de twintigste eeuw. De wortels van het futurisme liggen in ItaliŽ en Rusland. Er wordt gezegd dat het futurisme begon uit een essay dat in het jaar 1907 is geschreven door de componist Ferruccio Busoni. In dit essay wordt niet alleen muziek bestudeerd, maar wordt elk terrein waar kunst van toepassing kan zijn bestudeerd. De Italiaanse dichter Filippo Tommaso Marinetti schreef daarop in 1909 een artikel dat uiteindelijk de Manifesto of Futurism werd. Daarin werd afstand gedaan van oude ideeŽn en denkbeelden. Er werd met liefde gesproken over snelheid en technologie. Het futurisme was geboren. Met Marinetti als voorman hebben diverse kunstenaars het futurisme overgenomen in de kunst. Dit begon rond het jaar 1910. Futuristische kunst heeft betrekking op technologie. De auto, het vliegtuig en de industrie. Deze tastbare objecten zijn in het futurisme een bewijs dat de mensheid de natuur heeft overwonnen. Zo is bijvoorbeeld met het vliegtuig de zwaartekracht overwonnen. Futuristen zijn gefascineerd door de dynamiek en de rusteloosheid van de moderne wereld. Dag en nacht vertrekken er vliegtuigen en rijden er treinen. Het kubo-futurisme was een stroming in Rusland dat ontstond rond het jaar 1913. In het cubo-futurisme of het Russische futurisme werden de vormen uit het kubisme gecombineerd met de dynamiek uit het futurisme. De schilder Kazimir Malevich was de eerste kunstenaar die het Russisch futurisme ontwikkelde.

Reacties op dit artikel
Nadia, 2010-05-29
( +2 )

Hee wat stond hun eigenlijk voor ogen ?
de futuristen
Jan, 2011-02-28
( -1 )

He Nadia,

Fritandelbroodjes in de aanbieding bij de super jongens!
Groetjes
Jan
Tim, 2011-02-28
( 0 )

Ja idd, net gehaalt en btw Nadia je moieder is echt kaal.

Groetjes Tim
Laurence vorage, 2011-02-28
( -1 )

Ik ben kaal en hou van je nadia mail mij als je ook interesse in me hebt
ik ben blond en 1,10meter groot heb gigantische oren.
wil je foto's mail me dan.

groetjes
je knorretje
Jopi, 2012-02-14
( -1 )

Je moeder
Poephoofd, 2012-02-14
( -1 )

Kak hoooooooooofd
Moesje, 2012-02-14
( -1 )

Kak
Pedobeer, 2012-02-14
( -1 )

Waar slaat deze site eigenlijk op?
Teringhond, 2012-02-14
( -1 )

Jullie zijn allemaal tering honden
Tering hond 1, 2012-02-14
( -2 )

Fuck you
Konthoofd 345, 2012-02-14
( -1 )

Stronten kakkkers jullie zijn dom
Rene, 2013-01-06
( -1 )

Waarom doen jullie zo gemeen tegen Nadia?
Het is een gewone vraag en jullie kennen haar niet eens.
Echt zielig hoor...
Trolllllll, 2013-01-21
( 0 )

Wtf jullie doen nie eens iets over deze site gebruik twitter

nu ff een lul verhaal :
Het futurisme is een kunststroming uit de twintigste eeuw. De wortels van het futurisme liggen in Itali√ę en Rusland. Er wordt gezegd dat het futurisme begon uit een essay dat in het jaar 1907 is geschreven door de componist Ferruccio Busoni. In dit essay wordt niet alleen muziek bestudeerd, maar wordt elk terrein waar kunst van toepassing kan zijn bestudeerd. De Italiaanse dichter Filippo Tommaso Marinetti schreef daarop in 1909 een artikel dat uiteindelijk de Manifesto of Futurism werd. Daarin werd afstand gedaan van oude idee√ęn en denkbeelden. Er werd met liefde gesproken over snelheid en technologie. Het futurisme was geboren. Met Marinetti als voorman hebben diverse kunstenaars het futurisme overgenomen in de kunst. Dit begon rond het jaar 1910. Futuristische kunst heeft betrekking op technologie. De auto, het vliegtuig en de industrie. Deze tastbare objecten zijn in het futurisme een bewijs dat de mensheid de natuur heeft overwonnen. Zo is bijvoorbeeld met het vliegtuig de zwaartekracht overwonnen. Futuristen zijn gefascineerd door de dynamiek en de rusteloosheid van de moderne wereld. Dag en nacht vertrekken er vliegtuigen en rijden er treinen. Het kubo-futurisme was een stroming in Rusland dat ontstond rond het jaar 1913. In het cubo-futurisme of het Russische futurisme werden de vormen uit het kubisme gecombineerd met de dynamiek uit het futurisme. De schilder Kazimir Malevich was de eerste kunstenaar die het Russisch futurisme ontwikkelde.

Bron: Futurisme (kunststroming) | Kunst en cultuur | Kunst
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl