X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tuin en kunst

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lieve Lieve Auteur op infoyo sinds
01 November 2008


Bekijk het profiel van Lieve
Datum: 29-06-2009
Auteur: Lieve
Ik vind het leuk om tuinen te bezoeken en regelmatig worden routes uitgezet om particuliere tuinen te bekijken gecombineerd met kunst.De kunst kan zeer uiteenlopend zijn evenals de inrichting van de tuinen. Voor mij is het zien daarvan heel inspirerend.

Broeierig weer

Ik ga op de fiets weg naar een tuinenroute bij mij in de buurt. Er hangt dikke bewolking in de lucht en er is een hoge luchtvochtigheid. Ik word meteen al klam en voel dat ik een rood hoofd heb. Af en toe voel ik een stroompje zweet langs mijn wangen naar beneden zakken. Net of het tranen zijn. Leuk vind ik het niet maar zal vandaag echt niet de enige zijn die er last van heeft. Brak de lucht maar open. dan zou het een stuk aangenamer zijn.

Mooie kunst

Ik bezoek de ene tuin na de andere. Ik beland in een oerwoud met een watervalletje, ik bezoek een tuin met witte kiezels waar heel wonderlijk de kunst prachtig tot zijn recht komt. Als je over de kiezels loopt lijkt het net of je een mondvol zoute pinda's aan het kauwen bent.
Er zijn beelden te bezichtigen, weefwerk, quilts en heel veel schilderijen van uiteenlopende kwaliteit. Je moet voorzichtig zijn met wat je erover zegt, want de kunstenaar is aanwezig en kritiek kan heel gevoelig zijn. Want je zet toch alleen maar werk neer waar je helemaal achter staat, waar je van overtuigd bent dat het goed is. Helaas zijn sommige schilderijen gewoon lelijk. Maar dat is dan mijn persoonlijke mening.
Het leukste van alles is dat je overal wel een gezellig en informatief babbeltje kunt maken en als je geluk hebt wordt de techniek die gebruikt is om het kunstwerk tot stand te brengen uit de doeken gedaan. Ondertussen blijft het broeierig warm en menigeen heeft daar last van.
Bij de laatste tuin die ik bezoek hangen mooie aquarellen. Ik weet hoe moeilijk het is een aquarel te maken. De verf vloeit als een gek en is een beetje onvoorspelbaar. De verf doet vaak dingen die je niet wilt.
Een schilderij springt er uit. Het is een vergezicht in de Provence.
De eigenaar van de tuin vraagt of ik geniet van de kunst. Ik zeg :"Ja, er zitten hele mooie kunstwerken bij. Kijk nu eens naar dat vergezicht in de Provence, het is toch net of je er echt op uitkijkt. Ik vind het prachtig."
De man begint breeduit te lachen. Het is een mooie man met een karakteristieke kop, witte baard en vriendelijke ogen. Ineens denk ik: "Zou hij de kunstenaar zijn?" Maar nee, trots vertelt hij dat zijn vrouw het schilderij heeft gemaakt. Ben ik even blij dat ik er iets mooi over gezegd heb en het was ook echt gemeend.
Op de valreep laat ik me verleiden tot een cursus schilderen met acrylverf in het najaar. Ik heb er zin in.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl