X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Terug naar de Kelten.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 09-11-2008
Auteur: Beanbag
In de loop van de geschiedenis hebben volkeren bestaan, die een dusdanige invloed op de mensheid hebben gehad, dat ze nog steeds bekend zijn. Een van de grootste volkeren ooit zijn de Kelten. De weg terug naar de Kelten is een spannende en interessante aangelegenheid.

De Kelten, bekend om hun kunst, hun invloed op de mensheid, hun muziek, hun taal, waar het Gaelic vanaf geleid is. Oorspronkelijk komen de Kelten uit de Weense vallei, het laaggelegen gebied waar nu Wiener Neustad ligt, iets ten zuiden van Wenen. Van daaruit trokken ze westwaarts en vestigden zich in het Salzkammergut, het Salzburgerland. Rondom het meer van Hallstad zijn de bekendste Keltische opgravingen gedaan. Men noemt dit dan ook de Hallstad Kultur. Het spoor van de Kelten is hier makkelijk te vinden en te volgen.
Vanuit Hallstad bouwden ze een handelsimperium. Want, ze vonden iets wat in hun tijd goud was: zout. De zoutmijnen, Salinen, bestaan nog steeds en zijn nog steeds in productie. Men kan ze dagelijks bezoeken, iets wat zeker de moeite waard is.
Rondom het meer van Hallstad, in de bergen, vind je de opgravingen van de Kelten. In het stadje zelf is een museum met prachtige sieraden en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Hallstad,  Unesco werelderfgoed.  Een klein dorp gelegen aan een prachtig meer, temidden van bergen. Op 5 minuten rijden van Hallstad, aan de andere kant van het meer ligt een mooie camping, met een zuid-europese uitstraling. Als je 's avonds aan het meer zit en de sterren ziet, het betoverende Hallstad aan de overkant en je hoort iemand in de bergen waldhorn blazen dan waan je je op een andere planeet. Rust, schoonheid, de vredige natuur, een geschenk.
Het is te begrijpen dat de Kelten zich hier vestigden.
Zij hebben hier hun stempel duidelijk achtergelaten. Dankzij hun inventiviteit heeft de streek haar naam: het zout-landgoed (Salz-Kammergut). Dankzij hen is de streek al eeuwen welvarend. Zonder dat de natuur er onder heeft geleden. De zoutwinning gebeurt in de berg. Het zijn mijnen.
De schoonheid van Hallstad en van de streek hebben zij weliswaar niet bepaald, maar doordat zij hun naam aan de streek hebben verbonden en de archeologen er een wereldberoemde naam aan hebben gegeven, de Hallstad Kultur, lokt het mensen.
Zo ook ons, die op zoek zijn naar de Kelten. Waar je ook komt, ze zijn er vaker dan je denkt. Alleen al omdat het een reizend, handeldrijvend volk was. Maar ook omdat ze heel Europa hebben bereisd. In het prachtige Hallstad leven ze nog steeds, volop genietend van de pracht van de natuur, de heerlijke oostenrijkse keuken en de kenmerkende rust van de Oostenrijker. 
We hebben gezocht en gevonden: het Keltische centrum Hallstad. 

Reacties op dit artikel
Iemand, 2009-04-22
( 0 )

SAAI
Somebody, 2010-03-12
( 0 )

Inderdaad
Een tof meisje :) , 2012-05-17
( 0 )

Gantoise rules 4 ever and after HAHA XP

ABcdefghijklmnopqrstuvwxyz ‚ô•‚ô•‚ô•‚ô•‚ô•
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl