X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Chinese Muur in beeld

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Gerelateerde artikelen De chinese muur De Tudor Dynastie
Datum: 15-12-2010
Auteur: Berto
De Chinese Muur is het enige bouwwerk wat zichtbaar is vanuit de ruimte en is maarliefst 6259 kilometer lang. Deze muur moest ooit het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden van dit enorme land. U vindt in dit artikel meer informatie over dit unieke verdedigingswerk.

Geschiedenis

Als de gehele verdegingslinie met de bijbehorende verdedigingsgroeven en de natuurlijke grenzen als heuvels, bergen en rivieren ook wordt meegeteld dan meet dit bouwwerk in totaal zo'n 8850 kilometer. Het bouwwerk is 7 tot 8 meter hoog en ongeveer 6,5 meter breed.
200 jaar voor Christus werd er al gestart met de bouw van de Chinese Muur en zou uiteindelijk pas vele decennia later uiteindelijk voltooid zijn na diverse dynastieŽn. In de Ming-dynastie (1368-1644) is de muur uiteindelijk afgebouwd.
Er werden steeds weer stukjes muur bijgebouwd. Eerst werd de muur gebouwd van aangestampte aarde of lemen verhogingen maar later werden er ook bakstenen gebruikt.
Dit unieke bouwwerk heeft meer dan 1000 forten en uitkijktorens die vroeger door meer dan een miljoen mensen werd bewaakt.
China werd vaak aangevallen door de Nomaden, de Mongolen en de Mantsjoes. Soms ging het een tijdje goed maar na een poos ging het dan toch weer mis. Door de Chinese muur kon het land beter worden verdedigd. In 1644 werd de strijd uiteindelijk toch nog verloren. De Mantsjoes veroverden China.
Er is al die tijd door miljoenen arbeiders en burgers hard gewerkt om de Chinese muur klaar te krijgen. Door de gebrekkige omstandigheden en weinig eten en drinken vielen er talloze slachtoffers. Deze werden gewoon meebegraven in de muur. Het is het grootste kerkhof van de wereld. Naar schatting liggen hier een miljoen mensen begraven.
Heden ten dage is de Chinese Muur wel te bezichtigen al zijn bepaalde delen van de muur wel afgesloten. De Chinese Muur is aan verval onderhevig en is natuurlijk bij diverse aanvallen destijds niet ongeschonden gebleven. De muur heeft tientallen poorten voor de reizigers onder ons.
Aan de ene kant begint de Chinese muur bij de zee om tenslotte te eindigen in de Gobi woestijn en loopt over vele bergen heen.
In 1987 is de Chinese Muur op de werelderfgoedlijst gezet (UNESCO) en is in 2007 zelfs uitgeroepen tot een van de 7 wereldwonderen die de wereld rijk is.

Reacties op dit artikel
Lawl, 2011-01-26
( +1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl