X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zal de wereld in 2012 vergaan?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van thomassantos thomassantos Auteur op infoyo sinds
27 September 2010


Bekijk het profiel van thomassantos
Datum: 28-09-2010
Auteur: Thomassantos
De Mayas voorspelden dat de wereld in 2012 zal vergaan. Er zijn mensen die dat geloven, maar is het wel de waarheid? Ik geloofde er deels ni, maar nadat ik teruggekomen ben van Mexico zie ik het onder een ander standpunt. Men heeft mij zeer goed geÔnformeerd over de voorspelling en de Mayas zelf.

Het perfectionisme

De Maya's hadden een vrij verschillende leer. Zij leesden voorspellingen, berekingen en verdeling van de tijd allemaal uit de sterren. Sterrenkunde was het belangrijkste onderwerp bij de Maya's. Ze bouwden tempels waar men de sterren op een bepaalde manier kon zien. In Chitchen-Itza, dit was vroeger een Maya-stad in de Mexicaanse staat Yucatan, is de tempel zo gebouwd dat men twee keer per jaar een slang kan zien in de schaduw van de stenen treden. Dit is zeer fascinerend, daarom staat het ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze is perfect gebouwd zoals zij wilden. Maar dit is niet alles; als men recht voor ťťn van de vier zijdes van de piramide staat en klapt, weerkaatst het geluid en er komt een verbazingwekkend geluid terug. Dit is zeer vreemd. Hieruit kan men dus cocluderen dat de Maya's echte perfectionisten waren.

De Maya-kalender

De Maya's hadden een andere kalender als ons. Zij hadden 17 maanden van 20 dagen en 1 maand van 5 dagen. het aantal dagen in ťťn jaar is hetzelfde: 365 dagen. Maar het belangrijkste is dat zij een kringloop als tijdrekening hadden. Bij ons loopt de tijd gewoon van het jaar nul tot ... Maar Maya's begonnen telkens weer opnieuw na 52 jaar. Dan begon weer het jaar nul voor hun. En zo wordt de voorspelling dat de wereld in 2012 zal vergaan vekeerd begrepen. De wereld vergaat helemaal niet, maar dan eindigt hun tijdperk. Dan zijn er 52 jaren verstreken en beginnen ze terug met hun nieuwe tijdperk.

Dit wou ik meedelen omdat er echt mensen zijn die deze verkeerd begrepen spreuk nog geloven. De film 2O12 heeft ook wel een sterke invloed gehad op dit.

Reacties op dit artikel
Thomassantos, 2010-09-28
( 0 )

Http://thomassantos.infoyo.nl
Beertje05, 2010-09-30
( +1 )

Ja precies zo is het maar veel mensen horen dingen en zoeken niet verder...ik heb idd het hele verhaal van de maya's gelezen en nog eens de wereld vergaat niet zo zou hij ook in 200o aan zijn einde zijn gekomen maar dat gebeurd nog lang niet...wel staat ons een duisternis te verwachten in het jaar 2012....mijn zoontje kwam vandaag thuis dat hij had gehoord dat de wereld zou vergaan van zijn juf!!!! WAAR zijn we mee bezig!!!!dat noemen zich leraren en leraressen ze moeten nog maar eens opnieuw gaan kijken op het internet mensen maak jullie niet druk de wereld vergaat niet en met duisternis voor een paar uur/dagen kun je ook wel leven
Thomassantos, 2010-09-30
( 0 )

Inderdaad, dat is wel schandalig dat zelfs leerkrachten dat zeggen en dan nog tegen kindjes, straks durven ze niet meer buitenkomen!
Roxanne, 2010-11-15
( 0 )

Leraren zeggen dit tegen kinderen ??
Niet normaal meer, kinderen moeten kunnen genieten van hun leven.
Onbezorgd spelen met vriendjes en vriendinnetjes.
Zorgen krijgen ze nog genoeg als ze 18 jaar en ouder worden want natuurlijk vergaat de wereld niet in 2012.
Nakari, 2011-04-28
( 0 )

Ik ben zelf mexicaans en weet heel veel van de maya's
de tijd van duisternis is waar we nu in leven volgens de maya's
na 2012 moet er een tijd van verlichting komen en zelfbewustheid.
wat wel zo is volgens de maya's is dat elk cyclus eindigt met iets vreselijks.
zo als overstromingen of stormen
dus wat er dit keer gaat gebeuren en of het ook echt gebeurd is een raadsel.
ze hebben inderdaad veel voorspellingen gedaan en sommige daarvan zijn ook al uitgekomen ik heb er een boek van helaas wel in het spaans en het ligt in mexico dus ik kan geen tietel noemen wel heel interesant.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl