X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aankomst 15 november

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 17-11-2008
Auteur: Carina03
De spanning stijgt, om 12 uur komt hij aan, het lekkers en de warme chocomel staan klaar. De rode wangetjes van mijn kleinzoon en de schitterende oogjes. Dit is Nederland van zijn beste kant.

Schoentje zetten

Met het puntje van zijn tong naar buiten ligt hij op de grond een mooie tekening te maken van Sint en Piet, die moet vanavond in zijn schoen. Voor de derde keer vraagt hij aan zijn moeder of ze wel wor"s"tels heeft gekocht voor het paard.
Ik droom weg naar de tijd dat mijn dochter hetzelfde deed, om de tijd te korten een mooie tekening maken en duizend vragen of er wel een bakje was om water voor het paard in te doen, en of de boterhammen wel gedroogd waren, want dat moet voor een paard. Het is gezellig binnen, de kachel is aan net zoals de schemerlampen, op de recorder speelt af vanaf dat ze hier zijn sinterklaasmuziek en er hangt een lucht van zelf gebakken pepernoten in huis om het geheel af te maken. Dit is een oergevoel van gezelligheid.

Niemand neemt me dit af

Dit gevoel en deze gezelligheid laat ik me door niemand afnemen. Niet door al die antie-zeurpieten, niet door de blauwe enveloppen in mijn la, niet door de kredietcrisis of door de achterstallige rekeningen. Dit is de tijd voor mijn kleinzoon en het gevoel van zelf ook weer even klein mogen zijn als je meeleeft met het binnenvaren van pakjesboot 12. Wie zegt dat sinterklaas afgeschaft moet worden? Hier brengt het toch wel zeker even een gevoel van geluk. De cadeautjes voor de grote dag heb ik al binnen, door de maanden heen koopjes op de kop getikt waardoor het feest straks compleet is als hij bij oma ook de klomp mag leeghalen, net zoals ik mocht bij mijn oma en mijn kinderen bij hun oma. Sinterklaas, heerlijk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl