X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Amerikaanse feest Thanksgiving day

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van xchannx xchannx Auteur op infoyo sinds
14 Mei 2010


Bekijk het profiel van xchannx
Datum: 20-05-2010
Auteur: Xchannx
Thanksgiving Day betekend in het Nederlands Dankzeggingsdag en is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada. Hierbij wordt er dankjewel gezegd voor de oogst en voor alle goede dingen. In de Verenigde Staten wordt Thanksgiving gevierd op de vierde donderdag in November. In Canada wordt er eerder geoogst en wordt het feest ook eerder gevierd. In Canada wordt Thanksgiving gevierd op de tweede maandag van Oktober.

Oorsprong

Thanksgiving Day legt een verband met een feest dat in 1621 werd gevierd door de Pilgrim Fathers. Zij hadden toen in Plymouth in Massachusetts een kolonie. Na de koude tocht met de Mayflower vanuit Europa mislukte hun oogst, maar dankzij de Mohawk-indianen en na de Indian Summer kon er in November toch nog geoogst worden en zo was er de eerste Thanksgiving.

Veel verhalen over de Amerikaanse Thanksgiving zijn mythes die zijn ontstaan aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. De oorspronkelijke bevolking, dit zijn de indianenstammen zien Thanksgiving niet meer als dag om dankbaar te zijn maar eerder als een dag dat zij hun land kwijtraakten en dat ze werden gediscrimineerd. Elke jaar komen de Wampanoags en de andere Indianen samen in Plymouth om hun nationale rouwdag te herdenken.

Symbolen

Een belangrijk symbool van Thanksgiving is de kalkoen. Eigenlijk is dit ook een beetje een ritueel doordat het elk jaar wordt gegeten door vele families.

Kalkoen
Thanksgiving wordt ook wel gezien als Turkey Day, dit betekend Kalkoendag. Sinds Harry Truman president was is het de traditie dat de president gratie geeft aan een kalkoen, dit wordt ook wel de National Thanksgiving Turkey genoemd. Vaak wordt er naast de kalkoen ook nog aardappelpuree, stuffing, zoete aardappels, sperziebonen en veenbessen gegeten. Als desert wordt er pecanotentaart of pompoentaart gegeten.

Rituelen

Een belangrijk ritueel met Thanksgiving is het traditioneel voetbal kijken, de jaarlijkse parade van Macy’s, het bidden, Black Friday, het vele reizen om Thanksgiving met de hele familie te vieren en het eten. In Nederland wordt er Jaarlijks in de Pieterskerk te Leiden door de Amerikaanse bevolking Thanksgiving gevierd.

Amerikaans Voetbal
Vlak voor het diner is het de traditie om naar het Amerikaanse Voetballen te kijken. Soms gaan ze naar een wedstrijd van het nabij gelegen High school team of ze kijken een wedstrijd op de televisie.

Parade
In New York City wordt elk jaar de ‘Macy’s Thanksgiving Day Parade’ gehouden. Dit is een grote parade met veel poppen en praalwagens. Ook zijn er veel ballonnen in de vorm van bijvoorbeeld honden, kalkoenen of stripfiguren. Aan het einde van de parade is er een wagen met een Kerstman erop. Dit is het teken dat het kerstseizoen is begonnen. Ook doen er veel bedrijven mee aan de parade waarbij ze veel reclame maken voor hun bedrijf.

Bidden
Thanksgiving Day betekent Bedankt dag waarbij de mensen god bedanken. Op Thanksgiving Day wordt er voor het eten van de kalkoen gebeden waarbij god wordt bedankt voor de goede oogst.

Black Friday
De vrijdag na Thanksgiving is het de traditie als de hele familie vrij heeft te gaan winkelen om Kerstinkopen te doen. Hierdoor is dit bijna de drukste dag van het jaar voor de winkeliers. Op deze dag maken veel winkeliers hun prijzen extra laag en zijn er sommige winkels die al om 5 á 6 uur opengaan. Deze dag wordt in de Verenigde Staten ook wel Black Friday genoemd, dit betekent Zwarte Vrijdag omdat de winkeliers zwart gekleed zijn en winst beginnen te maken. Op deze dag is het ook moeilijk om een parkeerplek te vinden.
Reizen
Met Thanksgiving Day wordt er vaak gevlogen omdat de Verenigde Staten heel groot is. Ook wordt er veel met de auto en met de trein gereisd. De periode rond Thanksgiving Day is dan ook een hele drukke reisperiode. De Woensdagavond wordt Thanksgiving Eve genoemd en is één van de drukste avonden voor Clubs en Bars omdat veel studenten teruggaan naar hun studiestad.

Eten
Het is traditie om met Thanksgiving Day kalkoen te eten. Bijgerechten zijn aardappelpuree, stuffing, zoete aardappels, sperziebonen en veenbessensaus. Nagerechten zijn pecanotentaart en pompoentaart.

Reacties op dit artikel
Cxz, 2010-09-28
( 0 )

Boeh!!, 2010-12-14
( 0 )

Boeh!!, 2010-12-14
( -5 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -3 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -3 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -2 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -2 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -3 )


kbn heel erg teleurgesteld!!
Boeh!!, 2010-12-14
( -3 )

Thankful girl, 2011-03-10
( +1 )

Mijn presentatie gaat hierover, en deze artikel heeft heel erg geholpen!
Thank you very much!
+1 !
Thanksgiving, 2012-04-26
( -1 )

Hey !
Ik doe mijn spreekbeurt over Thanksgiving, Deze site heeft echt geholpen ! Danku !
Schrik, 2012-06-05
( 0 )

Leer is nederlands joh!
Goed geholpen, 2016-03-13
( +1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl