X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Islamitische feest Ramadan

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van xchannx xchannx Auteur op infoyo sinds
14 Mei 2010


Bekijk het profiel van xchannx
Datum: 20-05-2010
Auteur: Xchannx
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische Kalender. Bij de Ramadan wordt er gedacht aan de mensen die het minder hebben en wordt er gegeten voordat de zon opkomt en nadat de zon is onder gegaan. De ramadan wordt afgesloten met het Suikerfeest.

Oorsprong

De ramadan wordt gezien als een feestmaand. De ramadan is een feest voor de Moslims. Het vasten is onderdeel van ťťn van de vijf zuilen. Dit zijn een soort regels die horen bij het geloof en waar je je aan hebt te houden. Mensen die ziek zijn, zwangere vrouwen, soldaten in de oorlogstijd, jonge kinderen, reizigers en andere mensen waarbij het vasten een bedreiging kan vormen voor de gezondheid of waarbij het herstel van een ziekte langer kan duren zijn niet verplicht om te vasten, maar kunnen dit eventueel later op het jaar inhalen. In de maand van de Ramadan beden de Moslims meer dan normaal, dit komt omdat de Moslims in de periode van de Ramadan meer mensen te overtuigen van hun geloof. De ramadan is volgens de Islam een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Hierbij zijn de mensen extra verdraagzaam, toeschietelijk en vrijgevig. Hierbij staan de eenzaamheid en saamhorigheid centraal. Het vasten houdt in dat er gedurende de dag niet wordt gegeten, gedronken, roken, liegen, kwaadspreken, vloeken en geen seks mag worden gedaan. Voordat de zon opgaat of nadat de zon ondergaat mag er wel worden gegeten. De Ramadan is elk jaar en wordt vooral gehouden door de volwassenen. Tijdens de Ramadan wordt er geprobeerd om de hele Koran te lezen. De Koran is in 30 delen verdeeld voor 30 dagen, zodat er elke dag een stukje kan worden gelezen.

Het vasten in de maand Ramadan is ingevoerd in het 2e jaar van de Hidjra. Dit is de uittocht van Egypte naar Medina. Daarvoor vastten de Moslims als ze dat zelf wouden, maar het was geen verplichting. Veel Moslims bereiden zich al twee maanden van te voren voor op het vasten. Sommige moslims vasten in de maand ook maar een paar dagen.

Symbolen

Een belangrijk symbool van de Ramadan is het vasten. De Moslims vasten gedurende de dag en mogen alleen voor zonsopgang en na zonsondergang eten waarbij íS avonds vaak uitgebeid wordt gegeten. Hierbij wordt er eerst een gebed opgezegd en wordt er daarna vaak linzensoep of SŁltac gegeten. SŁltac is een soort rijstpudding. Na het eten begint het avondgebed. Na het avondgebed drinken ze koffie en eten ze harriera, dit is een speciale ramadan soep. Het einde van de vastperiode wordt afgesloten met het eten van drie dadels, water drinken en dankregels opzeggen.

Rituelen

Het vasten kan gezien worden als een symbool of een ritueel van de Ramadan. Bij de Ramadan draait het om het vasten (symbool) en het keert elk jaar weer terug (ritueel). Hierbij is het een ritueel dat er íS morgens voor zonsopgang en íS avonds na zonsondergang uitgebreid wordt gegeten en de rest van de dag niet.

Reacties op dit artikel
Henk, 2015-04-02
( +1 )

Goede site maar waarom voeren ze dit uit?
Pvv'er, 2016-05-26
( 0 )

Pvv'er, 2016-05-26
( 0 )

Hoi, 2017-04-18
( 0 )

Hoi, 2017-04-18
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl