X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Amerikaanse feest Independence day

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van xchannx xchannx Auteur op infoyo sinds
14 Mei 2010


Bekijk het profiel van xchannx
Datum: 20-05-2010
Auteur: Xchannx
Een andere naam voor Independence Day is ook wel Fourth of July en is in Amerika een nationale feestdag. Het wordt gevierd doordat Amerika op 4 Juli 1776 een onafhankelijkheidsverklaring kreeg. Hierin stond dat Amerika onafhankelijk werd van Groot-BrittanniŽ. Op Independence Day zijn er veel parades, barbecues, picknicks, honkbalspelletjes en vuurwerk.

Oorsprong

Op 8 juni werd de eerste motie voor onafhankelijkheid in het Amerikaanse congres gemaakt. Nadat het Amerikaanse Congres op 2 Juli zwaar had gedebatteerd stemden ze in het geheim 12-0 voor het onafhankelijk worden van Groot-BrittanniŽ. Het Amerikaanse Congres bewerkte de tekst van de verklaring op 4 Juli iets na elven. Dertien kolonies waren het er mee eens en gaven een ongetekende kopie aan de pers.

Philadelphia vierde op 8 Juli de Onafhankelijkheidsverklaring met publieke lezingen en vreugde vieringen. Op 8 Augustus werd een afdruk getekend door leden van het Amerikaanse Congres, wat geheim werd gehouden voor de Britse maatregelen.

Symbolen

De belangrijkste symbolen van Independence Day zijn de vele parades op straat, barbecues, picknicks, honkbalspelletjes die worden gespeeld en het vele vuurwerk dat wordt afgestoken op straat. Andere symbolen waar Independence Day om bekend staat zijn de kermissen, politieke speeches en ceremonies en andere privť tradities.

Rituelen

Met Independence Day is er eigenlijk geen ritueel, wel wordt Independence Day elk jaar gevierd met dezelfde symbolen, dus zou je eigenlijk dat als ritueel kunnen zien.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl