X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Carnaval met een zachte g

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 08-02-2010
Auteur: Carina03
Eind van de week breekt het feest weer los. De horeca hoopt om iets van het verlies goed te maken en de regionale zenders verslaan weer elke optocht.

Feest geen orgie

In tegenstelling tot wat niet-zuiderlingen denken is Carnaval gewoon feest. . . even los van de beslommeringen van alledag en de zorgen aan de kant schuiven. Meestal begint het met een "teer"-avond op vrijdag, hier worden meestal consumptiebonnen (opgespaarde rente) en de spaarkassen uitgedeeld, al dan niet samengaand met een koud buffet ook van de rente betaald. Het woord teer komt van verteren. In de meeste gevallen is Carnaval EEN groot feest, is er eens ruzie of een vechtpartij dan valt het op dat de aanzet meestal niet bij de plaatselijke bevolking ligt maar bij een vrijpostige buitenstaander die denkt dat dit erbij hoort. Liedjes zoals ik heb een zachte g maar . . . enz. met bijbehorende clip geven de indruk dat het onder de rivieren heel normaal is om vrijpostig te zijn, niet dus. Feesten is leuk maar handjes thuis. Ik hoop dat carnavalsverenigingen, cafe's en de regionale omroepen rekening houden met de kinderen. Als ouders zit je hier niet echt op te wachten. Zelfs niet als die ouders uit het zuiden komen.

Gezelligheid

Gelukkig staan de meest normale en vrolijke liedjes nog altijd in de top 10 in Nederland, liedjes zoals 's nachts na tweeen en het feest kan beginnen, op de eerste plaats staat zelfs na al die tijd nog steeds Er staat een paard in de gang. Simpele liedjes dus die de hele dag door gerust gedraaid kunnen worden en die de kinderen vrolijk meezingen. Carnaval betekend gezelligheid, feest, leut en slap "ouwehoeren" en laten we dat vooral zo houden we hebben al genoeg ingeleverd.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl