X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kerst en jaarwisseling in Japan

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Beps Beps Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Beps
Datum: 24-11-2008
Auteur: Beps
De Japaner kent Kerstmis niet, daar dit een christelijk feest is en de geboorte van Christus spreekt† de gemiddelde Japanner helemaal niet aan. Immers minder dan 1% is Christen en ongeveer 80% van de Japanners is Boeddhistisch en of ShintoÔstisch.

Kerstmis in Japan

Kerstmis in Japan Door de invloed van het westen wordt Kerstmis tegenwoordig wel gevierd. Ook geeft men elkaar kerstcadeautjes, maar dit moet weer niet verward worden met de oseibo. Dit zijn eindejaarscadeautjes, die men elkaar geeft ter gelegenheid van het einde van het jaar. Kerstmis is geen nationale feestdag, maar een gewone school- en werkdag, tenzij het op een zondag valt.

Jaarwisseling in Japan

Jaarwisseling in Japan Het nieuwe jaar ziet de Japanners meer als een nieuw begin dan de westerling. Zij betalen vanaf half december alle schulden af en met de zakelijke contacten van het afgelopen jaar geschenken uitgewisseld. Soms wordt er een feest gegeven om het afgelopen jaar te vergeten, door te drinken worden de problemen van het afgelopen jaar vergeten en kan men het nieuwe jaar met een schoon geweten beginnen. Vlak voor of op de laatste dag van het jaar wordt het huis schoon gemaakt en versierd , hievoor gebruikt men pijnboomtakken en bamboetakken om de geesten van kwalen en ziekten te weren en zo zodat men de goden van het nieuwe jaar kan verwelkomen. Ook op de deur wordt een versiering gehangen.

Er worden rijstkoeken gebakken, met twee varenbladeren en een citroen er bovenop, deze zijn bestemd voor de goden enworden neergelegd in de tokonoma, dit is een nis en verhoging in de kamer. Deze rijstkoeken met de citroen wordt "kagamimochi" (spiegelrijstkoek) genoemd.

's Nachts om 12 uur beginnen de boeddhistische tempels de bel te luiden. Dit doet men 108 keer omdat denkt dat de mens in ťťn jaar 108 fouten maakt. Thuis kan men dan toshikoshisoba eten, dit zijn noedels, de lange slierten symboliseren een lang leven. Om middernacht gaan de Japanners naar de tempels om te bidden voor een gezond en gelukkig jaar. 

Reacties op dit artikel
Joost, 2009-12-12
( -1 )

Xena, 2009-12-14
( +4 )

;
Ikke, 2010-12-10
( +2 )

Wat eten ze in japan? en drinken met kerst?
Jan, 2015-12-10
( 0 )

Gluwein und bradwurst
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl