X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wie is Apolonia

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 08-03-2011
Apolonia, een vrouw van 56 jaar, geboren en getogen in de Randstad, thans 3 jaar woonachtig in het mooie Limburg. Een vrouw, die de golven van het leven heeft doorstaan en uit de diepste diepten van de hel omhoog wist te klimmen naar de top van haar berg. Een vrouw met een passie voor het leven, schrijven en dichten. Spiritueel en aards. Moeder van vier kinderen, grootmoeder van 2 kleindochters. Thans spiritueel coach en auteur. Lees haar verhaal en vindt herkenning in haar woorden.

Van kind tot volwassen vrouw

Uit het allesomvattende niets viel het licht op de aarde en een nieuw leven ontstond. Haar naam is Apolonia. Zij groeide op in een gezin met vader, moeder en twee broers. Al in de vroege jeugd kwam naar voren dat zij anders was dan andere kinderen. Zij speelde in de straten en pleinen van haar stad, maar het liefst vertoefde zij op de begraafplaats naast het huis van haar oma. Het contact dat zij daar had met overleden kinderen maakte haar blij. Niemand wist van haar verborgen gave. In het streng katholieke gezin waarin zij opgroeide kon hierover niet gesproken worden zonder de duivel in het gesprek te betrekken en dus zweeg zij hierover. Het maakte echter wel dat zij een apart kind was dat door veel mensen niet werd begrepen. Jaren verstreken en in de pubertijd besloot zij zich niet langer bezig te houden met haar gave en net te zijn als andere meisjes van haar leeftijd. Krampachtig probeerde zij zich te onttrekken aan de aanhoudende stroom van energie die haar constant omringde. Zij wilde net als ieder ander meisje, trouwen en kinderen krijgen. Dit werd haar doel in het leven en uiteindelijk vond zij een man en trouwde. Drie kinderen werden geboren uit dit huwelijk, dat geen stand hield. Verdriet en pijn, verwarring en verlies van zichzelf maakte, dat zij er voor koos alleen met de kinderen een nieuw leven op te bouwen.  Twee jaar later kwam er en nieuwe man in haar leven en opnieuw stapte zij in het huwelijksbootje. Opnieuw werd er een kind geboren, maar het huwelijk was een hel. Steeds verder dreef zij weg van het licht dat zij was en opnieuw strandde het huwelijk.
Haar derde relatie werd de grootste hel die zij ooit had doorstaan. Twee jaar lang leefde zij met een zwaar alcoholverslaafde man en kreeg zij te maken met agressie en geweld en uiteindelijk verdween deze man met de noorderzon, tezamen met al haar bezittingen, waaronder een auto en haar spaarbankboekje. Berooid en gesloopt door het leven bleef zij uiteindelijk alleen achter. Kinderen verdwenen uit haar leven en niemand wilde nog iets met haar te maken hebben. Resultaat, 3 jaar schuldsanering, verslaafd aan wiet en geen toekomst meer. De spiritualiteit was totaal verdwenen uit haar leven. Tot het moment dat er een ommekeer in haar leven kwam.

De grote verandering

De grote verandering kwam op het moment dat de schuldsanering en einde was, gelijktijdig met de dood van haar geliefde vader. Alsof er een knop om ging in haar hoofd en zij ineens begreep dat dit niet haar doel kon zijn in het leven, veranderde alles. Zij besloot op eigen kracht te stoppen met haar verslaving en een nieuwe start te maken. Langzaam kwam het licht terug in haar hart en vond zij haar weg terug uit de hel.
In die tijd ontmoette zij een man uit het verre Limburg en vor het eerst in haar leven had zij het gevoel, samen met een man, zichzelf te kunnen zijn. Het licht groeide en 3 jaar geleden vertrok zij naar het mooie bourgondische land om samen met haar nieuwe liefde een leven op te gaan bouwen. Het licht in haar bleef groeien en haar creatieve geest borrelde op. Zij begon haar werk als spiritueel coach, wat zij jaren had laten vallen, weer op te nemen en zij besloot haar levensverhaal, als zijnde haar manier van verwerken, neer te schrijven. In haar recent uitgegeven dichtbundel Geschonken woord vertaald zij haar leven in dichtvorm
In deze bundel neem zij u mee op mijn reis door het leven. Een reis waarin haar zielsbesef, naast lichaam en geest, centraal staat. Met haar diepste gedachten vol hoop en vertrouwen, wil zij u troosten en wellicht een punt van herkenning bieden.
Vanuit de overtuiging, dat het leven van mens, dier en plant, eeuwig is, neemt de schrijfster je mee op haar reis door een leven van hoop en vertwijfeling. Bezield door een kracht die in de Westerse wereld ook wel God genoemd wordt, geeft zij haar visie op themaís zoals: liefde, leven en dood, hoop en wanhoop, geloof en ongeloof. Dat haar bundel graag gelezen mag worden en dat men een woord van troost mag vinden in de woorden, is haar diepe en oprechte wens.  
 
Eind van dit jaar zal haar levensverhaal in boekvorm verschijnen.

Reacties op dit artikel
Apoloniasoudant, 2011-03-09
( 0 )

Mocht u interesse hebben in de gedichtenbundel. Deze is te koop via www.mijnbestseller.nl
of direct via het bestelformulier dat u kunt aanvragen op aeaterweele@hotmail.com.

Als u het boekje aanvraagt via het bestelformulier ontvangt u een uniek exemplaar, gesigneerd door de auteur zelf.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl