X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Math GoodGuy Schilder gespecialiseerd in kalenders

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rolanne Rolanne Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van Rolanne
Datum: 15-06-2009
Auteur: Rolanne
Mattias is de†zoon van de Amerikaanse kunstschilder Pim Goodguy.†Voor mij is Math vooral een reiziger. Hij is heel "eager" en zijn leven begon nogal internationaal.†Math werd geboren op het mooie eiland Saba. Geboren uit een Nederlandse moeder. Al verraad haar naam;†ZonneWella Goodguy, die afkomst niet.

ZonneWella is internationaal chef kok

ZonneWella is internationaal chef kok Tot grote vreugde van zoon lief, een fijnproever. Over haar zoon, Mattias spreekt ZonneWella graag en veelvuldig.
B.v. over die gevoelservaring, vlak na zijn geboorte, ze was heel even apart van hem. Ze liep over dat Caribische ziekenhuisterrein. Die ervaring, dat ze hem werkleijk fysiek miste, na 9 maanden. Haar jochie. Zo'n slungel nu alweer 9 jaar later. Mattias Goodguy. Een bijzonder kind, een vlotte bevalling met als resultaat een mooi en lief babytje met veel haartjes. 
Mattias was gekomen, de kleine Math, welke het aangaan van zijn leven met meerdere handicaps startte. En het hare even op zijn kop zette.

Dat was voor ZonneWella, op het moment dat ze haar eerstgeborene in haar warme sterke armen nam meteen zonneklaar

En het leek een schaduw vooruit te werpen. De Goodguys voelden zich ongerust. Dit kwetsbare zuigelingetje deed wel een enorm appťl op het kersverse ouderschap. De voorspellingen voor zijn toekomst waren ronduit dramatisch. 
Hij was echt zwak en zou zelfs geen hoofdbalans gaan ontwikkelen. Dat heeft hij nu al geruime tijd. Hij oefent zelfs met zitten. Hij heeft alle medische statistieken nu al verslagen. En hij heeft nog een heel leven voor zich.
Mattias heeft veel meer bereikt dan officieel mogelijk. Wetenschap is soms wat rechtlijnig en altijd heel voorzichtig. De jeugd heeft de toekomst. Mattias bleek al jong een vechtersjas. Nieuwsgierig en niet zo gauw bang. Altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Als hij schildert zet hij alles in. Dat zit in zijn genen.

Dat is hem met de paplepel, en ZonneWella kennende was dat lekkere pap, mee in gegeven.

Dat is hem met de paplepel, en ZonneWella kennende was dat lekkere pap, mee in gegeven. Mattias bezoekt dan ook een gewone school, en hoort er overal helemaal bij. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Het kostte zijn ouders soms toch wat enthousiastmerend vermogen. Maar dat hebben ze wel. Want ze hebben een missie, ze hebben hem. Hij heeft net zo veel rechten als zijn klasgenootjes. Vanzelf !
Rechten & Plichten. We leven in een land dat leerplicht kent. Gelukkig.
Op de vraag "Kan dat wel ?" kwam met de tijd als vanzelf een antwoord; 
Die vraag werd in de praktijk nauwelijks gesteld. 
Het antwoord "Ja, hier zit het bewijs" is veel te zichtbaar. 
De omgeving reageert helemaal top. Ze zien het resultaat, een klasgenootje van hun zoon of dochter.
De Muze kan het.
Is er dan helemaal niks meer aan de hand. Natuurlijk wel. Er moeten aanpassinging gedaan worden aan b.v. meubilair. Math heeft zijn stoel al bij zich. Er moet assistentie geregeld worden. De school en een heel team om het jochie heen zet zich voor hem in. Dat doen ze wat graag. Ze werken kei hard. Hij werkt harder. Elke dag weer. Het duurt wat langer voor hij het alfabet herkent, maar hij wil het net zo graag leren. De jongen is nogal een vechtersjas. En dat heeft hij van geen vreemde.

Mattias is niet alleen maar een leergierige doorzetter hoor, hij is ook een levensgenieter

Hij is graag onder de mensen. Hij kan goed contact maken, met zijn ogen. Hij straalt als hij andere kinderen ziet. Natuurlijk kijkt hij wat graag naar mooie meisjes Hij houdt van variatie. Van groente maar ook van .. koffie. Als je die pilletjes waar alcohol in verwerkt zit vergeet herrinnert hij je er echt zelf wel aan. Vet wel. . 
Math is sportief. In het water begaf hij zich als baby al graag. Mattias werkt hard, met tips van zijn personal coach, fysiotherapeute Els, van praktijk Thom. Het duo testte heel wat reddingsvestjes en vleugeltjes en ZonneWella maakte vervolgens een ideale zwemband die zijn nek en een een deel van zijn hals goed ondersteund. Met zoon lief kreeg ze er wel een hobby bij, speelgoed en het zelf maken of aan passen er van.
Mattias gaat met veel plezier naar de manege. Van paardrijden houdt hij enorm. Hij rijdt op een gewoon zadel. Wie had dat durven dromen, eens heel lang geleden in een land hier ver vandaan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl