X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Psychologische trillers van Nicci French

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 02-06-2009
Auteur: Carina03
Bent u ook een fan van de boeken van Nicci French? Ik kan de boeken van dit schrijvers echtpaar nauwelijks weg leggen om een kopje koffie te drinken. Heeft u nog nooit iets van hen gelezen, ga dan gauw naar de bibliotheek en lees eens één van de vele boeken zie zij geschreven hebben.

Schrijversechtpaar

Nicci Gerrard en Sean French gaan schuil achter de naam Nicci French. In 1995 zijn zij begonnen samen hun eerste boek ‘het Geheugenspel ‘ te schrijven. Nicci had al boeken op haar naam staan en haar echtgenoot was journalist. Ook bij hem was er een verlangen eens een boek te schrijven. Ze besloten dat samen te gaan doen. Wel een experiment, want van tevoren weet je niet al dat niet tot moeilijkheden leidt.

Bij dit echtpaar was het een succes. Leefden zij vroeger in armoede, nu kunnen zij en hun vier kinderen zich meer permitteren. Het echtpaar woont in Engeland op het platteland.

Geschreven vanuit emotie

De onderwerpen die zij voor hun boeken kiezen, komen voort uit de vragen die zij zich zelf stellen, uit hun eigen emotie.

Zo schreven zij het boek ‘Verloren’ vanuit de vraag hoe het zou zijn om een kind te verliezen.

Genoten heb ik van het boek ‘Bezeten van mij’, waarin de schrijvers verwoorden hoe een vrouw in het donker wordt opgesloten omdat een man ‘bezeten’ van haar is.

Voor hen is het belangrijk om hun gevoelens te kunnen verwoorden. Dat zij dat in hun boeken waarmaken is staat voor mij wel vast.
In het boek ‘Wie vangt je als je valt?’ beschrijven zij het leven van een jonge vrouw die een opwindend leven heeft. Ze is succesvol en geliefd bij iedereen. Het is ook een vrouw die verkeerde lieden op haar pad treft, een roekeloos leven gaat leiden. Ze vermoedt dat ze achtervolgd wordt en ziet op iedere hoek van de straat het gevaar op haar afkomen. De vraag is of zij paranoïde is . of haar angsten wel gegrond. Kan ze nog wel op haar eigen oordeel vertouwen en wie staat er voor haar klaar om haar op te vangen als ze valt?

In hun laatste boek ‘Wat te doen als iemand sterft’ wordt op boeiende wijze beschreven hoe een vrouw achter de waarheid wil komen als haar grote liefde omkomt bij een ongeval. Maar wie is die vreemde vrouw in zijn auto? Zij probeert er achter te komen hoe een en ander zit en dat is een lange weg die zij moet gaan. De loyaliteit ten opzichte van haar vriend wordt boeiend beschreven, het vertrouwen in hem is groot.

Inmiddels zijn er elf boeken van dit echtpaar verschenen:

Verloren, De bewoonde wereld, De rode kamer, Vang me als ik val, Onderhuids, De verborgen glimlach, Bezeten van mij, Tot het voorbij is, Het geheugenspel, Het veilige huis en Wat te doen als iemand sterft.Altijd weer geniet ik van de boeiende personages en vooral de spanning in hun boeken.

Reacties op dit artikel
Yellow, 2009-06-02
( +1 )

Heerlijke boeken, je voelt de spanning en de personages zijn zo beschreven, dat ze voor je leven.
Carina03, 2009-06-02
( 0 )

Hoi yellow, bedankt voor je reactie en nog veel leesplezier of misschien moet ik wel zeggen leesspanning.
Concreteangel, 2009-06-03
( +1 )

"De Rode Kamer" is mijn favoriet , maar al hun boeken zijn heerlijk om te lezen. Ik vergeet ook altijd alles om me heen als ik aan het lezen ben.
Carina03, 2009-06-03
( 0 )

Ja, voor je het weet ben je te laat met koken hè?
Carambole, 2009-06-03
( +1 )

Helemaal niet koken Carina, blijven lezen....wanneer je eenmaal bezig bent, kun je niet meer stoppen. Dat is mijn ervaring. Ik heb alle uitgaven zo langzamerhand in de boekenkast staan en lees herhaaldelijk een boek voor de tweede keer.
Carina03, 2009-06-03
( 0 )

Hoi Carambole, lekker snaaien onder het eten is ook lekker, bord op de leuning met hapklare brokken en boek in je hand. Je proeft alleen niet meer wat je eet. Goede/slechte tip voor slechte eters
Tilo, 2009-06-05
( 0 )

Bedankt voor de tip. Klinkt goed, moet ik ook maar een boek van lezen.
Carina03, 2009-06-05
( 0 )

Hoi Tilo, even wegdromen uit de zorgen van alledag kan ooit heerlijk zijn.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl