X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rudy Kousbroek

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rolanne Rolanne Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van Rolanne
Datum: 22-04-2009
Auteur: Rolanne
De schrijver, essayist Rudolf Herman Kousbroek werd geboren in Sumatra, dat toen nog Nederlands-IndiŽ heette. Het was op de eerste November van 1929. Kousbroek publiceerde veel, en van meet af aan over veel verschillende onderwerpen. 

Dit onder maar liefst twee pseudoniemen, en later onder de naam waar mee de meesten onder ons we hem kennen; Rudyl Kousbroek.
Dat is zijn heuse naam in het leven.

Redacteur Kousbroek, van het NRC Handelsblad

Voor uitgevers en kranten kwam er al heel wat uit zijn pen. Kousbroek houdt van schrijven, en ook veel van veel schrijfsters; bevriend met Renate Rubenstein. Hij trouwde trouwens zelf zelfs een schrijfster, te weten de schrijfster Ethel Portnoy, welke hem een zoon schonk, en later en tot op heden trouwde hij met de schrijfster Sarah Hart, met wie hij een dochter kreeg.†In '33 werd Kousbroek eredoctor van de Groningse Rijks Universiteit.†In '75 kreeg Kousebroek de P.C.Hoofprijs. Daar is hij blij mee en bescheiden over. Volgens hem is het bewaren van het verleden de kern van de romankunst. Hij denkt overigens altijd aan sex, en is†overtuigd athŽist. Hij ziet het verbod op moord dan ook eerder als humanitair, "een erfenis van de evolutie" dan als iets religieus. Hij is ontzettend en vooral een essay schrijver. Essay, essay, essay. Het schrijven van een roman is hem (nog) niet gelukt, niet dat hij niet al vele -arbeidsintensieve- pogingen achter de rug heeft. -steun- Hierover zegt hij zelf dat het ongetwijfeld het beste boek is dat ooit in de prullenmand terecht gekomen is. -zucht-† .

Voorts zegt hij, in zijn "eigen" NRC, (eerste weekendeditie april '09) beÔnvloed te zijn door Kafka, Stendhal, en door .. Hermans

Voorts zegt hij, in zijn Daar zit vast een verhaal achter. Klopt helemaal. Het is te lezen in "Machines en emoties" Een brief wisseling tussen enkele schrijvers onderling; Willem Frederik Hermans, Rudy Kousebroek dus en Ethel Portnoy, deze heeft een stijl met veel humor, intellectuele humor dat wel, en zij is inderdaad, en zo als reeds boven vermeld, Kousbroek zijn ex-partner. 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl