X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Kunst en cultuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Nostradamus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Roosje Roosje Auteur op infoyo sinds
23 November 2009


Bekijk het profiel van Roosje
Datum: 17-03-2009
Auteur: Roosje
Wie was Michel de Nostradame? Hij is ťťn van s werelds meest beroemde voorspellers, met veel tegenstanders maar ook veel vůůrstanders.

Michel de Nostradame werd geboren in Saint-Rťmy de provence hij leefde van 1503 tot 1566.
Hij studeerde geneeskunde in Montpellier en werd een apotheker.
Hij reisde vele malen via Frankrijk en ItaliŽ, of werd gedwongen om te verhuizen naar nieuwe plekken. Hij schreef almanakken (eerste in 1550) onder de naam Nostradamus. Het zijn een reeks van profetische verzen.

Biografisch rekeningen van Nostradamus' leven verklaart dat hij bang was voor vervolging voor ketterij door de Inquisitie. Dit inspireerde hem om een reeks van profetieŽn te schrijven.
Vele boeken zijn geschreven op basis van verschillende interpretaties door verschillende annotatoren. Een sceptische analyse die hij gebruikte, zijn een reeks van eenvoudige encryptie-methoden, inclusief achteruit schrift afgewisseld met verschillende talen.

Zijn geschriften hebben o.a. voorspeld; de Franse revolutie, de moord op Abraham Lincoln, de Tweede Wereldoorlog, Adolf Hitler, en vele andere gebeurtenissen in de geschiedenis. Critici beweren echter dat veel van deze voorspellingen voortvloeien uit het achteraf aan passen van de werken van Nostradamus' s aan actuele gebeurtenissen, waardoor het lijkt alsof hij diverse evenementen "voorspelde".

Hij voorspelde zijn eigen dood

Voor onwetenden, was Nostradamus een schepsel van de duivel, 'babbling' in cryptische, kwade coupletten. Nostradamus blijft zowel lof en vloeken aantrekken. Dichters blijven beduusd door de betekenis van zijn wilde versen. Echter interpretatie is voor iedereen open. Met uitzondering van die profetieŽn die werden vervuld in zijn eigen tijd en erkend door de profeet zelf, kan niemand een definitieve, duidelijke uitleg bij elk van de profetieŽn die nog moeten worden vervuld geven.

Volgens getuigen, bleef Nostradamus alert tot op het einde van zijn leven, ook al had hij grote pijn veroorzaakt door artritis, jicht en waterzucht. Toen zijn assistent hem wilde welterusten wensen op 1 juli 1566, antwoordde Nostradamus  "U zult mij niet vinden bij zonsopkomst."

Zoals men zou verwachten, voorspelde hij zijn eigen dood. In zijn laatste almanak,schreef Nostradamus:
"On his return from the Embassy, the King's gift put in place,
He will do nothing more. He will be gone to God.
Close relatives, friends, brothers by blood (will find him)
Completely dead near the bed and the bench."

"Bij zijn terugkeer uit de ambassade,  Koning's geschenk ingevoerd,
Hij wil niets meer doen. Hij zal zijn weg naar God volgen.
Naaste familieleden, vrienden, broers door bloed (vinden hem)
Volledig dood in de buurt van het bed en de bank."

Op de ochtend van 2 juli, vonden de assistent - begeleid door de familie en vrienden, waar Nostradamus de vorige nacht had doorgebracht, zijn lichaam.
Ze vonden zijn lichaam op de vloer tussen het bed en een bankje dat hij daar gezet had voor steun om uit het bed te komen.
Zijn vrouw voerde zijn laatste wil uit, hij wilde rechtop staand in de kist, en dat zijn kist worden afgesloten binnen de muren van de kerk van de Cordeliers van Salon. De vertaling uit het Latijn van het opschrift op zijn graf luidt:

"Hier rusten de beenderen van de illustere Michel Nostradamus,
alleen,
van alle stervelingen,
beoordeeld waard om op te nemen met zijn goddelijke pen,
onder invloed van de sterren, de toekomstige gebeurtenissen van de hele wereld. Hij woonde tweeŽnzestig jaar, zes maanden en zeventien dagen.
Hij overleed in Salon in het jaar 1566. Laten we zijn nageslacht niet verstoren.
Anne Posart Gemelle wenst haar man ware geluk. "

In 1791, tijdens de Franse Revolutie, braken dronken soldaten in de kerk in, en met behulp van trilhamers en schoppen, geplunderde ze het graf van Nostradamus. Het geluid van de commotie waarschuwde de burgemeester van Salon, die haastig naar de kerk  trok voor onderzoek. Hij kwam om getuige te zijn van de gruwelijke scŤne van soldaten en stedelingen die de botten van  de profeet in de lucht gooide, dansend in macabere dronkenschap. Een garde stond in het midden van de groep, hij dronk wijn uit de schedel van Nostradamus. (Lokale mensen geloofden dat het drinken van bloed uit de schedel van de grote profeet , psychische capaciteiten zou schenken.) Nostradamus had gewaarschuwd dat iedereen die durfde zijn rust zou verstoren, zou lijden aan een snelle en gewelddadige dood.

Volgens de legende werden deze revolutionaire soldaten in een hinderlaag gelokt door royalisten terwijl ze terugkeerde naar hun basis in Marseille. De soldaat die brutaal dronk uit Nostradamus' schedel werd vermoord, snel en heftig, door een scherpschutter van de kogel.
Hier ging ťťn van de vele profetieŽn van Nostradamus in!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl